POVEĆANJE PLATA U JAVNOM SEKTORU: Povišica za medicinske sestre, prosvetare, zaposlene u sudovima…

Novembarsko povećanje plata u javnom sektoru biće najveće za medicinske sestre i tehničare, kojima će na račun leći 15 odsto više novca.

Tako će medicinske sestre sa srednjom školom imati platu od 45.684 do 49.241 dinar, u zavisnosti od toga da li rade u domu zdravlja, na odeljenju Opšte bolnice ili u Hitnoj pomoći, piše “Blic”. Kada je reč o platama viših medicinskih sestara one će se kretati od 52.181 do 55.592 dinara u skladu s tim da li su zaposlene u patronaži, na odeljenju opšte prakse ili intenzivne nege.

Povećanje zarade od devet odsto dobiće zaposleni u prosveti, sudije, tužioci, zaposleni u sudovima i tužilaštvima, u ustanovama socijalne zaštite, kao i pripadnici bezbednosnih službi i snaga.

Nastavnici će imati plate od 46.564 do 56.135 dinara u zavisnosti od stepena stručne spreme, norme i godina staža.

Policajac će, prema saznanjima lista, zarađivati 51.275 dinara, a razvodnik, desetar i mlađi vodnik u vojsci od 44.729 do 50.821 dinar.

Zaposleni u državnoj upravi imaće povećanje od osam odsto.

Tako će, naprimer, predsednik lekarske komisije imati 69.456 dinara, a pravnik 59.468.

Kadrovi sa najnižom stručnom spremom koji u javnoj službi rade na poslovima obezbeđenja, održavanja ili kao vozači radiće i dalje za minimalnu platu.

Vlada Srbije usvojila je sredinom septembra odluku o povećanju plata u javnom sektoru od 1. novembra u proseku od osam do 15 odsto.
Autor: Tanjug

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content