PPT Kočna tehnika napustilo svih 326 radnika!

“Petoletkinu“ fabriku Kočna fabrika, uz socijalni program, napustilo je svih 326 radnika.

Trstenik05 prva petoletka– Većina radnika se opredelila za opciju od 200 evra po godini radnog staža i više ne dolaze u fabriku. Uskoro bi trebalo da bude održano prvo ročište u Privrednom sudu u predstečajnom postupku. U ovom trenutku niko ne zna kakva će biti sudbina Kočne tehnike. – kazao nam je Ljubiša Zdravić, predsednik Samostalnog sindikata „Prve petoletke“.

Zdravić dodaje da u ovom trenutku nema nagoveštaja da bi sudbina Kočne tehnike mogla da zadesi neku od preostalih „Petoletkinih“ fabrika u kojima je ostalo još 2.200 zaposlenih.

Dugovanja Kočne tehnike iznose oko 35 miliona duga, ali je ova fabrika imala ugovorene poslove i ugovore sa partnerima iz inostranstva.

Odlukom Vlade Srbije u narednih godinu dana zaštićena su preduzeća koja su u sastavu holdinga „Prva petoletka“, četiri interna preduzeća, Nova hidraulika, Pneumatika i Fabrika cilindara.

– Pet preduzeća se osamostalilo, Servoupravljači, Kočna tehnika, Zaptivke, TMO i Armature Aleksandrovac. Za Armature je raspisan javni poziv i konzorcijum radnika je zainteresovan za kupovinu. – dodaje Ljubiša Zdravić.

Za fabriku PPT Servoupravljači , koja ima 260 radnika, potencijalni kupac je nemačka kompanija „Hidraulik Nord“.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content