PPT Kočna tehnika napustilo svih 326 radnika!

0

“Petoletkinu“ fabriku Kočna fabrika, uz socijalni program, napustilo je svih 326 radnika.

Trstenik05 prva petoletka– Većina radnika se opredelila za opciju od 200 evra po godini radnog staža i više ne dolaze u fabriku. Uskoro bi trebalo da bude održano prvo ročište u Privrednom sudu u predstečajnom postupku. U ovom trenutku niko ne zna kakva će biti sudbina Kočne tehnike. – kazao nam je Ljubiša Zdravić, predsednik Samostalnog sindikata „Prve petoletke“.

Zdravić dodaje da u ovom trenutku nema nagoveštaja da bi sudbina Kočne tehnike mogla da zadesi neku od preostalih „Petoletkinih“ fabrika u kojima je ostalo još 2.200 zaposlenih.

Dugovanja Kočne tehnike iznose oko 35 miliona duga, ali je ova fabrika imala ugovorene poslove i ugovore sa partnerima iz inostranstva.

Odlukom Vlade Srbije u narednih godinu dana zaštićena su preduzeća koja su u sastavu holdinga „Prva petoletka“, četiri interna preduzeća, Nova hidraulika, Pneumatika i Fabrika cilindara.

– Pet preduzeća se osamostalilo, Servoupravljači, Kočna tehnika, Zaptivke, TMO i Armature Aleksandrovac. Za Armature je raspisan javni poziv i konzorcijum radnika je zainteresovan za kupovinu. – dodaje Ljubiša Zdravić.

Za fabriku PPT Servoupravljači , koja ima 260 radnika, potencijalni kupac je nemačka kompanija „Hidraulik Nord“.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

ten + twelve =

Skip to content