PREDSEDNIK OBEĆAO: “Biće plata 500 evra, medicinskim sestrama sledi povećanje”

“Ove godine će biti povećanja plata medicinskih sestara za deset odsto, a možda i više”, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Svake godine možemo da povećavamo plate, zavisno od rasta i stanja budžeta. Verujem da će ove godine ići svakako dodatnih deset odsto, a nadam se i više za medicinske sestre. Ako svake godine tako budemo radili, to je kumulativno, sledeće godine više od 30 odsto”, rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Uz konstataciju da je prosečna plata u Srbiji 465 evra, Vučić je rekao da je “promašio za godinu dana, ali da će prosečna plata biti 500 evra”, da će penzije biti veće i ljudi zadovoljniji.

Govoreći o platama medicinskih sestara i tehničara, rekao je da oni danas imaju 20 odsto veće plate nego 2014. godine, pre smanjenja.

Sa novim povećanjem, očekujem da će to preći 30-35 odsto“, naglasio je Vučić.

Ispričao je da mu je u Davosu ministar zdravlja Nemačke Jens Špan rekao da će doći u Srbiju, u kojoj ima mnogo medicinskih sestara, koje Nemačkoj “trebaju kao hleb”.

Istakao je da se moraju zaposliti medicinske sestre, da ih na “birou” ima 9.000 i da se mora videti kako da se zaposli 3.000 njih, kao i da se onima koje rade, moraju povećati plate da ne bi odlazile.

Izneo je podatak da medicinske sestre sa višom školom imaju platu 54.775, a sa srednjom 50.446 dinara, dok su u “ono vreme bile 45.000 i 42.000 dinara.

Dodao je da se u zdravstu pravi mala revolucija, da su već uz ogromna ulaganja nabavljeni aparati, nož gama, iks nož, skenere, akceleratore

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content