PREMIJERA PREDSTAVE “DUPLO GOLO”: Duhovita “radnička bajka”

U Kruševačkom pozorištu u utorak, 13. decembra, u 20 sati, premijerno će biti izvedena predstava “Duplo golo”, rađena po motivima filma “Do gole kože”.

Adaptaciju teksta predstave potpisuje Jovan Ristić dok je reditelj Nenad Todorović.

Pokušali smo da napravimo neku vrstu radničke bajke. Velika je sreća za mene što sam uspeo da dobijem adekvatan glumački odgovor za svoje ideje. Često sam bio “prvi među jednakima”. Tako je moralo da bude jer predstava duboko zavisi od glumačke igre. Kompletan ansambl je uložio puno volje ali i veliko umeće”, kazao je na konferenciji za novinare reditelj Nenad Todorović.

Predstava “Duplo golo” rađena je po motivima filma “Do gole kože” FOTO: Kruševačko pozorište

U predstavi igraju Bojan Veljović (Munja), Momčilo Radosavljević (Masni), Dejan Tončić (Šef), Marko Vučković (Gajtan), Marija Gašić (Ema), Nebojša Vranić (Veseli), Jelena Tomić (Sofija), Stevan Zdravić (Pile), Pavle Kostoski i Stefan Mihajlović (Filip).

Najviše nas interesuje kako će publika da reaguje. Ova predstava zaviruje u male živote jer je to nešto što ovaj svet čini šarenim i zanimljivim. Akteri su ljudi kojima je život iznudio jednu čudnu odluku”, smatra Bojan Veljović.

Marija Gašić ističe da je film “Do gole kože” gledala jako davno a da sada nije htela da ga gleda ponovo kako ne bi uticao na njen rad. Dodaje da je uživala u igri i plesu svojih kolega i da je predstava “izuzetno duhovita”.

Za koreografiju i izbor muzike bila je zadužena Isidora Stanišić , scenografiju je radila Bisenija Tereščenko a izbor kostima Biljana Ilić.

Prva repriza predstave “Duplo golo” je 28. decembra.

Zbog problema u sanaciji objekta za publiku će do daljnjeg biti otvoren samo parter u Kruševačkom pozorištu.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content