Preminuo Denis Kolundžija, zamenik glavnog urednika Cenzolovke

Novinar i zamenik glavnog i odgovornog urednika Cenzolovke Denis Kolundžija preminuo je iznenada danas u Novom Sadu.

Denis je gotovo sedam godina bio stalni saradnik Cenzolovke i Slavko Ćuruvija fondacije, od 2017. godine, uključen u sve aspekte rada neše fondacija

Denis je bio novinar sjajnog obrazovanja, ekspertskog poznavanja mnogih oblasti, od medijske scene, strastvenog proučavanja parlamentarizma u Vojvodini i celoj zemlji, do izuzetnog poznavanja političkog sistema, posebno izbornog sistema Sjedinjenih Američkih Država, kome su se divili i američki novinari i analitičari.

Denis je bio i dugogodišnji saradnik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV). Godine 2022. dobio je Godišnju nagradu ovog udruženja.

Iz NDNV-a tada su saopštili da je „Kolundžija bio novinar u pravom smislu te reči, da o malim ljudima i lokalnim problemima vešto kreira velike i bitne priče”.

Pratio je rad Skupštine Vojvodine od 2000. godine i imao blog vojvodjanska.rs posvećen pokrajinskom parlamentu.

Aktivan je bio na mreži X, gde ga je pratilo gotovo 10.000 ljudi.

Pored Cenzolovke, pisao je za Autonomiju, VOICE , BIRN, Newsweek Srbija, Vreme, Građanski list, Dnevnik, Vojvodinu, Novosadski nedeljnik, Vojvođanski magazin, Kibic fenster, Café Vojvodina, a radio je i na novosadskom IN radiju i u televizijskoj Grinfild produkciji.

Autor je knjige „Višestranačka Skupština Vojvodine 1992-2012.“ objavljene oktobra 2012. godine.

Denis Kolundžija je rođen 1972. godine u Somboru. Iza sebe je ostavio suprugu Kseniju i sina Relju.

FOTO: Slavko Ćuruvija Fondacija

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content