Prikupljanje predloga za Vidovdanska priznanja i nagrade

0

Već po tradiciji, povodom Vidovdana, Skupština Grada Kruševca će i ove godine dodeliti Vidovdansku nagradu, plakete i pohvale.

Ove nagrade i priznanja se dodeljuju pojedincima, preduzećima, ustanovama, mesnim zajednicama, društvenim organizacijama i udruženjima građana za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti privrede, obrazovanja i vaspitanja, nauke, kulture, zdravstvene, socijalne i dečije zaštite, fizičke kulture, zaštite životne sredine, razvoja lokalne samouprave i drugim vidovima stvaralaštva i humanitarnog delovanja u Kruševcu.

Predloge za kandidate kojima će bite dodeljene Vidovdanske nagrade i priznanja mogu podnositi fizička lica, pravna lica, organi Grada, kao i radna tela Skupštine.

Ove godine se predlozi i njihova obrazloženja podnose Komisiji za kadrovska pitanja Skupštine Grada, a najkasnije do 1. maja.

U javnosti se prethodnih godina vodila diskusija oko politizacije najvećeg priznanja koje dodeljuje Kruševac, jer su dobitnici bili Bratislav Gašić (2014.) i Aleksandar Vučić (2013.). Takođe, dešavalo se i da sa spiska predloženih budu “skidani” pojedini kandidati (istoričar prof dr Slobodan Kerkez), ili da opozicione stranke predlažu one koji u tom trenutku “nisu po volji” vlasti (predlog DS da nagradu ponese Saša Janković, zaštitnik prava građana).

PREGLED: Dobitnici Vidovdanske nagrade Grada Kruševca
2003 Dragan Nikolić, umetnički rukovodilac KUD “14. oktobar”
2004 Specijalna bolnica Ribarska Banja
2005 Vlastimir Đuza Stoiljković, glumac
2006 Crkveni hor “Sveti knez Lazar”
2007 Miloš Petrović, književni kritičar
2008 Sportskog društvo “Palestra”
2009 Stevan Vukojičić, profesor fizičke kulture
2010 Dom za decu “Jefimija”
2011 Patrijarh SPC Irinej
2012 nagrada nije dodeljena (zbog smene vlasti)
2013 Aleksandar Vučić
2014 Bratislav Gašić
2015 Gimnazija u Kruševcu
2016 ?

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content