TIN FEST po deveti put

Bela sala Kulturnog centra Kruševac je danas bila tesna da primi sve one koji su želeli da pogledaju početak ovogodišnjeg, devetog po redu, TIN FEST-a. Sledećih sedam dana publika će biti u prilici da pogleda nove predstave u izvođenju ovogodišnjih učesnika Festivala srednjoškolskog teatra.

Prema najavljenom programu, festival bi trebalo da traje do 18. aprila, a sa svojim dramskim dostignućima predstaviće se učenici sedam srednjih škola. I ove godine, organizator ove značajne kulturne manifestacije je KCK u saradnji sa srednjim školama grada Kruševca, pod pokroviteljstvom Grada i Ministarstva kulture i informisanja. Jedna od ideja organizatora je da se u narednim festivalskim godinama pridruže i škole iz okruga.

Ovogodišnje propozicije kažu da pravo učešća na festivalu imaju sve srednje škole na teritoriji grada, i po prvi put su se festivalu pridružili i štićenici kruševačkog Vaspitno popravnog doma koji će izvesti predstavu “Dva lopova” po tekstu Branislava Nušića i u režiji Radmile Živković.

Deveti TIN FEST je otvorila adaptacija serije “Ono kao ljubav”, a stručni žiri će raditi u sastavu Zorica Duković, Nikola Rakić i Slađana Obradović. Takođe, tu je i vršnjački žiri sastavljen od članova koje su predložile škole. Tokom završne festivalske večeri žiri će najboljima dodeliti nagrade.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content