TIN FEST po deveti put

0

Bela sala Kulturnog centra Kruševac je danas bila tesna da primi sve one koji su želeli da pogledaju početak ovogodišnjeg, devetog po redu, TIN FEST-a. Sledećih sedam dana publika će biti u prilici da pogleda nove predstave u izvođenju ovogodišnjih učesnika Festivala srednjoškolskog teatra.

Prema najavljenom programu, festival bi trebalo da traje do 18. aprila, a sa svojim dramskim dostignućima predstaviće se učenici sedam srednjih škola. I ove godine, organizator ove značajne kulturne manifestacije je KCK u saradnji sa srednjim školama grada Kruševca, pod pokroviteljstvom Grada i Ministarstva kulture i informisanja. Jedna od ideja organizatora je da se u narednim festivalskim godinama pridruže i škole iz okruga.

Ovogodišnje propozicije kažu da pravo učešća na festivalu imaju sve srednje škole na teritoriji grada, i po prvi put su se festivalu pridružili i štićenici kruševačkog Vaspitno popravnog doma koji će izvesti predstavu “Dva lopova” po tekstu Branislava Nušića i u režiji Radmile Živković.

Deveti TIN FEST je otvorila adaptacija serije “Ono kao ljubav”, a stručni žiri će raditi u sastavu Zorica Duković, Nikola Rakić i Slađana Obradović. Takođe, tu je i vršnjački žiri sastavljen od članova koje su predložile škole. Tokom završne festivalske večeri žiri će najboljima dodeliti nagrade.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

20 + seventeen =

Skip to content