Proglašene tri izborne liste za lokalne izbore

Gradska izborna komisija do sada je proglasila tri izborne liste za predstojeće lokalne izbore.

Listu “Koalicija: Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” predvodi bivši gradonačelnik i bivši ministar odbrane Bratislav Gašić. Na listi ove koalicije su i aktuelni gradonačelnik Dragi Nestorović, zamenica gradonačelnika Jasmina Palurović, i šef odborničke grupe SNS Živorad Miloradović.

Među prvih deset su i Boban Kostić, direktor JKP “Kruševac”, nekadašnji fudbalski as Zoran Simović, portparolka SNS u Kruševcu Jovana Dunjić kao i Predrag Vukićević, predsednik Regionalne privredne komore.

Na listi velike koalicije, koja pomalo podseća na nekadašnji SSRNJ, su i predstavnici drugih stranaka. Direktorka Gimnazije Biljana Dačić (SDSS) je 15. na listi, Bojan Cvetković (SDP) 28. a Aleksandar Ranković (SNP) 31.

U koaliciji sa naprednjacima su SDP, SDSS, PUPS, USS, SPO, Nova Srbija i Pokret socijalista.

Pod rednim brojem dva na glasačkim listićima biće lista “Za pravedan Kruševac – dr Branislav Katančević – Demokratska stranka”. Nosilac liste je dr Branislav Katančević dok je drugi na listi Dragan Blažić, predsednik GO Narodnog pokreta Srbije.

Treća na listi biće koalicija “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS) – Jedinstvena Srbija (JS)” koja se opredelila za proverene kadrove.

Ovu listu predvodi Vladimir Tasić, dugogodišnji lider kruševačkih socijalista, dok je odmah iza njega Dragan Lazić, direktor Sportskog centra i predsednik GO Jedinstvene Srbije. Na trećem mestu liste kandidata je Jelena Đorđević, četvrti je narodni poslanik Siniša Maksimović, a peti Branislav Karajović.

Na listi su i doskorašnji gradski većnici Bratislav Ilčić, Žarko Anđelković i Ivan Aksentijević, kao i direktori Specijalne škole “Veselin Nikolić” i Mašinsko – elektrotehničke škole, Mirjana Bazić i Bojan Minović.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content