Proglašeni najbolji sportisti Kruševca u 2016. godini

Na tradicionalnoj svečanosti Sportski savez Grada Kruševca uručio je priznanja najboljim pojedincima i ekipama u 2016. godini.

Za najbolju sportsku ekipu u godini na izmaku proglašen je Fudbalski klub “Napredak” koji je izborio plasman u Super ligu a u jesenjem delu prvenstva zauzeo četvrto mesto.

Najbolji sportisti u seniorskoj konkurenciji su Suzana Petronijević, članica ŽFK Napredak i reprezentativka Srbije, i Dragoslav Petrović, reprezentativac u badmintonu i osvajač bronzane medalje na Prvenstvu Balkana.

Najbolji juniori su Anastasija Stevanović (Boks klub “14. oktobar”), osvajačica srebrne medalje na državnom prvenstvu u kategoriji do 57 kilograma, i Relja Tomašević iz Vaterpolo kluba “Rasina”.

U konkurenciji kadeta prizananja su otišla u ruke Sergeja Lukića i Marije Sudimac, članova Badminton kluba “Zmajevi”, dok su najuspešniji pioniri Nevena Simić iz Karate kluba “Kruševac” i Uroš Vranjanac, prvak Srbije u bacanju kladiva.

Najbolja mlada ekipa u 2016. godini su gimnastičarke “Napretka”, prvakinje Srbije u konkurenciji pionirki.

Najbolji trener je Dragan Ivanović (FK “Napredak”) dok je alpinista i novinar Dragoslav Gogić nagrađen za sportski podvig godine.

Nagradu za posebno ostvarene rezultate dobila je ekipa Sportskog društva “Palestra” u Unified fudbalu za osvojeno prvo mesto na turniru u Španiji dok je nagrada za životno delo pripala Milanu Vujičiću – Lanku, sportskom pedagogu i nastavniku fizičke kulture.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content