PROJEKAT UDRUŽENJA „OSMEH NA DLANU“: Zajedničke radionice

0

Udruženje za pomoć i unapređenje položaja dece i mladih sa posebnim potrebama ‘’Osmeh na dlanu’’ Kruševac, u partnerstvu sa ŠOSO ‘’Veselin Nikolić’’ i Udruženjem za pomoć osobama sa autizmom Kruševac realizuje projekat pod nazivom ‘’Iskoristi svoje mogućnosti’’.

Ovaj projekat je odobren na konkursu za implementaciju lokalnog akcionog plana za mlade grada Kruševca, uz podršku Kancelarije za mlade Kruševac a koji finansira grad Kruševac a realizuje se kroz zajedničke cvećarske, krojačke i radionice kartonaže, po jedna u školskim kabinetima sa učenicima škole a zatim udruženja realizuju ove tri radionice sa svojim članovima.

Učesnici izleta u manastir Naupare FOTO: Privatna arhiva

Prva zajednička cvećarska radionica je realizovana u septembru kada je posađeno preko 100 saksija i žardinjera. U mesecu oktobru,u školskom krojačkom kabinetu, realizovali smo krojačku i tkačku radionicu kada smo zajedno uz podršku profesora naučili krojenje jastučića, ušivanje na mašini i mašinski vez  kojim smo ukrasili jastuče. Takođe smo naučili delove razboja za tkanje, proces rada i koji se sve proizvodi mogu na razboju uraditi. Radionici je prisustvovalo 15 članova, pratioca i profesora“, ističe Svetlana Ivanović, zamenica predsednika udruženja.

Proteklog vikenda, u sklopu projekta, organizovan je zajednički izlet i poseta manastiru Naupare. Izletu je prisustvovalo 37 članova, pratioca i defektologa.

Sledeća predviđena zajednička aktivnost je u mesecu novembru , radionica kartonaže i izrada čestitki i ukrasa za novogodišnje praznike, izlet u rezervat ‘’Osredak’’ i kao završnica projekta zajednička izložba radova 3. decembra na Trgu glumaca povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content