PROMOVISAN NOVI TRENER NAPRETKA: Cilj je plasman u Evropu!

Danas je u Fudbalskom klubu Napredak promovisan novi šef stručnog štaba Dušan Đorđević, sa pomoćnicima Despotom Viškovićem i Milošem Lukićem.

Prvi trening novi stručni štab je odradio u utorak a ,prema rečima direktora Vladimira Arsića, cilj prvog tima u narednoj sezoni je plasman u Evropu.

Pamtim Napredak i iz stare Jugoslavije. Kada sam od predsednika Miloša Nenezića i Marka Miškovića čuo da je plan da Napredak bude u vrhu srpskog fudbala, sa željom da se realizuju i evropske ambicije, odmah sam rekao da su to – i moje ambicije. U karijeri nisam preskočio ni jednu stepenicu i smatram da me je rad izgradio, jer nisam imao ime koje će me odmah preporučiti za Super ligu. Poznato je da sam bio trener Čukaričkog godinu dana i da smo izborili Evropu, ali Čukarički se unazad nekoliko godina pozicionirao u vrhu i to se donekle i podrazumevalo. U Radniku su ambicije bile drugačije, cilj je bio opstanak i na kraju smo završili u sredini tabeli“, kazao je Đorđević i nastavio. 

Ambicije uvek lepo zvuče, ali čeka nas rudarski posao. Prvo da kompletiramo ekipu. Dvanaestorici igrača su isteklu ugovori, možda će neki i ostati, pregovori su u toku. Voleo bih da što pre oformimo takmičarski pogon, ali treba biti realan. Naše okruženje je takvo da igrači u Srbiji čekaju do poslednjeg momenta i svi se nadaju nekom inostranom angažmanu”.

Fudbaleri Napretka se 19. juna seli u Sloveniju, a trener Đorđević je planirao pet kontrolnih utakmica. Prva bi trebalo da bude 21. juna protiv šampiona Rumunije Kluža, dan kasnije sa Murom, a traže se još tri protivnika.

FOTO: www.fknapredak.rs

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content