Radoslav Komlenović iz Jedinstvene Srbije prešao u Levicu Srbije

0

Radoslav Komlenović, dugogodišnji lider Palmine Jedinstvene Srbije u Kruševcu, prešao je u Levicu Srbije Borka Stefanovića.

Komlenović je bio jedan od osnivača odbora JS u Kruševcu, predsednik Gradskog odbora, odbornik u lokalnoj Skupštini, a od 2012. do 2014. godine i narodni poslanik na listi SPS-JS-PUPS.

Radoslav Komlenović je iz Jedinstvene Srbije prešao u Levicu Srbije FOTO: S. Milenković
Radoslav Komlenović je iz Jedinstvene Srbije prešao u Levicu Srbije FOTO: S. Milenković

U poslednje dve godine izuzetno sam nezadovoljan vođenjem lokalne politike. Vlast je smanjila izdavajanja za nezaposlene trudnice, za poljoprivredu, prepolovila sredstva namenjena sportu. Zbog toga sam od odbora Jedinstvene Srbije tražio da izađe iz vlasti, ali sam preglasan. Procenili su da je bolje biti deo ovakve vlasti. – objasnio je svoje motive za prelazak u Levicu Srbije Radoslav Komlenović.

On tvrdi da je od 70 lokalnih odbora Jedinstvene Srbije u Kruševcu i okolini njih 30 prešlo u stranku Borka Stefanovića, a da će to uskoro učiniti i neki odbornici.

Neki od članova Jedinstvene Srbije tvrde da je Komlenović napustio stranku jer su na volšeban način nestale pare koji je Gradski odbor JS u Kruševcu dobio od centrale u Jagodini kako bi se namirila dugovanja za kiriju i struju.

Borko Stefanović, lider Levice Srbije FOTO: S. Milenković
Borko Stefanović, lider Levice Srbije FOTO: S. Milenković

Postoje neka dugovanja, ali je o tome postignut dogovor sa Poslovnim centrom. Mnogo veće stranke duguju milionske sume i za struju, i za vodu, i za kiriju. – odbacuje tvrdnje dojučerašnjih partijskih kolega Komlenović.

Borko Stefanović kaže da je u Levicu Srbije dobrodošao svako ko „prihvata program i ideologiju“.

Svi koji su bili u drugim strankama donose iskustvo. Velika je stvar, kao u Vranju gde nam je pristupio odbor LDP, kada se prelazi iz vlasti u opoziciju. Time se nanosi velika šteta vladajućem režimu! – smatra Stefanović.

Stefanović je najavio da će u ponedeljak popodne razgovarati sa Sašom Radulovićem i pokretom „Dosta je bilo“, ali da „nema nekih velikih očekivanja“. Do kraja sedmice najavio je pregovore sa dvadesetak sindikalnih organizacija i nekoliko manjinskih partija.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content