Saobraćajni policajci najavljuju “Blic maraton”

Prema najavama, Uprava saobraćajne policije sprovešće tokom naredne nedelje akciju nazvanu “Blic maraton”. Radi se o pojačanoj kontroli brzine kretanja vozila tokom 24 sata. Brzina vozila će biti merena ručnim radarima, radarima u sistemima video – nadzora i uređajima za merenje brzine u presretačima, kažu iz MUP-a u svom saopštenju.

saobracajci-radarKako je planirano, van naseljenih mesta brzina će se meriti na kritičnim deonicama puteva, a u naseljima u blizini obeleženih pešačkih prelaza i u zonama škola. Nakon toga će vozači biti zaustavljani i sankcionisani za učinjeni prekršaj ili će se vlasnicima vozila dostavljati verodostojne isprave o prekršaju sa pozivom da plate propisanu kaznu ili da nadležnoj organizacionoj jedinici Ministarstva dostave podatke o osobi koja je počinila prekršaj.

Razlog za ovu akciju leži u činjenici da je uočeno kako u zimskim uslovima vožnje svako prekoračenje brzine kretanja, pa i ono najmanje, znatno povećava rizik od nastanka saobraćajnih nezgoda, a u tim uslovima najugroženiji su pešaci.

Inače, saobraćajci su tokom prethodn godine sproveli dve celodnevne akcije “Blic maraton”. U njima je, zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, sankcionisano 5.300 vozača, tvrde u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Vozači, vozite oprezno. I zbog sebe, i zbog drugih. I ne samo tokom naredne nedelje…

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content