SAOPŠTENJE POLICIJE: “Netačni navodi narodne stranke”

Policijska uprava u Kruševcu ističe da su netačni navodi Narodne stranke o navodnom neosnovanom hapšenju njenih aktivista. 

Naglašavamo da policija jednako postupa prema svima i svoje aktivnosti sprovodi u skladu sa zakonom nezavisno od stranačke pripadnosti bilo koga. Ističemo da prilikom rutinske kontole lica
policija nema nikakva saznanja o političkoj pripadnosti lica, niti je to od značaja za njen rad.
U cilju istinitog informisanja javnosti, Policijska uprava u Kruševcu ukazuje da su pripadnici saobraćajne policije u Kruševcu u kontroli saobraćaja zaustavili vozilo kojim je upravljao P.P. (1979) iz Kruševca koji je tom prilikom odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo psihoaktivne supstance u organizmu zbog čega mu je, po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, određeno zadržavanje do 12 sati, kao i svakom drugom licu koje odbije da se testira na alkohol ili narkotike.
Sa njim u vozilu bio je i M.Dž. u čijem je stanu policija prilikom pretresa pronašla pištolj sa sedam pripadajućih metaka, vagicu za precizno merenje i malu količinu zelene biljne materije za koju se sumnja da je marihuana.
Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovalašćeno držanje opojnih droga, osumnjičenom M.Dž. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden osnovnom javnom tužiocu u
Kruševcu.
Pedesettrogodišnji muškarac, koji je sa njima bio u vozilu, saslušan je u policiji u svojstvu građanina i pušten, i nikakakvo hapšenje niti mere prema toj osobi nisu preduzete kako tvrdi Narodna stranka.
Policijska uprava u Kruševcu poziva političke stranke da u dnevno političkim obračunima prestanu da zloupotrebljavaju policiju i iznose neproverene informacije”, navodi se u saopštenju Policijske uprave Kruševac.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content