Šarčević: Loši direktori u 40 odsto škola u Srbiji!

0

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da je blizu 40 odsto škola u Srbiji loše ocenjeno u eksternom vrednovanju ustanova.

On je dodao da je to pokazatelj da te škole imaju loše rukovodstvo.

Govoreći o najavljenoj smeni više od 30 direktora osnovnih i srednjih škola, Šarčević je naveo da će biti smenjeni svi koji su na određeni način prekršili zakon i ponovio da po novom zakonu direktori moraju da imaju licencu da bi obavljali tu funkciju.

Ministar je najavio da će biti detaljno razmotrene preporuke Agencije za borbu protiv korupcije za smenu oko 30 direktora škola zbog nepotizma.

Pojasnio je da se Agencija drži rigidnih pravila, a da će on svaki slučaj, kako kaže, sagledati pojedinačno.

Kada je u pitanju nepotizam u zakonu je stavljeno da je mišljenje Agencije obavezujuće, ali sve ćemo pažljivo sagledati. Ako se radi o malom mestu u kojem je jedini kandidat baš sin aktuelnog direktora, on svakako ima šansu da bude na toj funkciji’‘, rekao je Šarčević.

Ministar je pozvao sve koji sebe vide na mestu direktora da se prijave na javni konkurs, prođu obuku i steknu licencu sa kojom mogu da apliciraju na tu funkciju.

Licenca se, napomenuo je ministar, gubi ako se direktori iz neznanja ogreše o zakon ili ako ga svesno krše ili zaobilaze.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content