ŠESTI DAN FEŠT-A: Bajkoviti nastup učenika „Nade Popović“

Šestog dan Festivala školskog teatra  nastupili su učenici petog razreda iz Osnovne škole „Nada Popović“ koji su premijerno izveli predstavu „Petar Pan“.

Biljana Gajić, profesorka književnosti i srpskog jezika, bila je članica tima koordinatora koji su radili na ovoj predstavi.

-Obaveze su bile mnogobrojne a radila sam zajedno sa drugim profesorkama srpskog, a to su Tatjana Jočić Siketić i Ana Jovanović.Deca su bila veoma kreativna i maštovita, a ideja nam je bila da preradimo neku bajku i prilagodimo je deci. Želeli smo da iz ovoga izvuku poruku i budu motivisani da i dalje rade i nastave da maštaju, objašnjava Biljana.

Struktura trupe je takva da su glumili učenici petog razreda zajedno sa jednom učenicom iz šestog razreda.

-Proces rada je bio dug, obuhvatao je odabiranje glumaca, teksta, čitalačke probe, izlaženje u prostor i sve to smo radili pre ili posle časova, pa čak i subotama. Dosta smo vežbali, a posebno je bilo zahtevno prebacivanje u prostor, dodaje Biljana Gajić i nastavlja.

-Menjali smo tekst, prilagodili ga učenicima, ali smo maštali i potrudili se da dočaramo atmosferu iz „Petra Pana“. Sam proces je bio intenzivan, pogotovo poslednje dve nedelje. Prethodno smo radili na predstavi od početka marta.

Sagovornica je za kraj dodala da je poruka predstave to da deca treba da čitaju, da se igraju i da glume, jer je mašta vrlo lekovita.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content