SKUP MEDIJATORA: Kako do mirnog rešavanja spora?

0

Novi sindikat zaposlenih u socijalnoj zaštiti Srbije, u suorganizaciji sa Nacionalnim udruženjem medijatora Srbije i Regionalnom privrednom komorom Rasinskog upravnog okruga, organizuje okrugli sto „Mogućnost primene medijacije sa simulacijom medijacije“.

Skup će biti održan u sredu, 12. decembra, od 11 do 13 sati u Regionalnoj privrednoj komori Rasinskog upravnog okruga.

Medijacija je vansudski način rešavanja sukoba u kome neutralan i nepristrasan medijator pomaže stranama u sporu da postignu međusobno prihvatljivo rešenje. U poslednjih nekoliko decenija medijacija u svetu dobija primat u odnosu na druge načine rešavanja sporova, pre svega zbog svoje brzine, jednostavnosti i efikasnosti, malih troškova, kao i mogućnosti da strane u sukobu putem medijacije reše svoje probleme i unaprede međusobne odnose.

Na okruglom stolu, Jelica Milosavljević, član Novog sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti i član Nacionanalnog udruženja medijatora (NUMS) iz Kruševca, razgovaraće sa učesnicima o osnovnim principima i primeni medijacije u različitim vrstama sporova, prednostima medijacije u odnosu na sudski postupak i izneće iskustva iz primene medijacije u Kruševcu.

Takođe, biće izvedene i dve simulacije medijacije i to: Simulacija suđenja sa simulacijom medijacije u okviru parničnog postupka koju će izvesti učenici Ekonomsko trgovinske škole iz Kruševca, kao i simulacija scene vršnjačkog nasilja i medijacije nakon nasilja- vaspitni nalog koju će izvesti polaznici škole glume Dejana Tončića iz Kruševca.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content