SLUČAJ JUTKA: Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus izmešta se u Beograd

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus, optuženom za seksualno uznemiravanje bivše sekretarice Marije Lukić , Milutinu Jeličiću Jutki, biće izmešteno iz Osnovnog suda u Brusu u Beograd, saznaje “Blic”.

Punomoćnik Marije Lukić, advokat Borivoje Borović, tražio je nedavno izuzeće postupajućeg sudije i predsednice suda, iako je znao da na to nema pravo, ukoliko ga tužilac ne podrži. Međutim, na pretresu, na pitanje sudije da li podržava predlog, tužilac je rekao da “ostavlja sudu na ocenu”, iako u zakonu ta kategorija ne postoji, piše Blic.

Međutim, dosadašnji sudija Tipsarević, zamenjen je, a na njegovo mesto došla je sudija Svetlana Radojković. Ona je Borovića obavestila da je podnela zahtev za izmeštanje suđenja iz Brusa.

Od strane Osnovnog suda u Brusu podnet je zahtev za prenošenje mesne nadležnosti Vrhovnom kasacionom sudu u Beogradu, te da će eventualni glavni pretres biti zakazan po odluci Vrhovnog kasacionog suda – stoji u dopisu sudije Radojković upućenom punomoćniku Boroviću.

U izjavi za “Blic” Borović kaže da je siguran da će Jeličić biti osuđen gde god mu se bude sudilo.

Očigledno je da sudija Radojković ne želi da trpi pritiske koje je njen prethodnik trpeo i verovatno ne želi da ugrozi svoju karijeru. Ovo je čist dokaz da je sudija uplašena, a ko zna, možda se i ohrabrila”, navodi Borović.

On pozdravlja odluku da se suđenje prenese iz Brusa u Beograd i kaže da je ona dobra.

Izvor: Blic.rs

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content