Smanjenja plate predsednika Opštine Trstenik – šta je istina?

1

Bivši predsednik Opštine Trstenik, Miroslav Aleksić, vrlo oštro je reagovao na informaciju iz medija prema kojoj je novi predsednik Opštine Trstenik sebi smanjio platu za čitavih 50.000 dinara. Naime, novoizabrani predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić, je doneo, na jučerašnjoj sednici lokalne skupštine, odluku da sebi i svojim najbližim saradnicima (zameniku predsednika i predsedniku Skupštine) smanji platu za po 50.000 dinara!

Aleksić tvrdi: Ćirić slagao građane da je sebi smanjio platu za 50.000 dinara!

Tako će, sa novoutvrđenim koeficijentom, plata ovih funkcionera iznositi 76.811 dinara. Pomenutu odluku Ćirić je doneo rukovodeći se merama štednje koje sprovodi Vlada Srbije, ali i zatečenim stanjem u budžetu opštine.

aleksandar-ciric-novi-predsednik-opstine-trstenik
Aleksandar Ćirić, novoizabrani predsednik opštine Trstenik

– U vremenima kada Vlada Republike Srbije zahteva od svih građana da štede, takvo ponašanje mora prihvatiti i lokalna samouprava. Naš je osnovni zadatak da radimo u interesu građana trsteničke opštine i da sa pažnjom dobrog domaćina raspolažemo budžetskim sredstvima. – kazao je Ćirić.

Na sve ovo, bivši predsednik Aleksić tvrdi da je Ćirić obmanuo građane, jer da je sebi smanjio platu za 50.000 dinara ona bi iznosila tek nešto preko 25.000 dinara!

– Plata predsednika Opštine Trstenik, samim tim i moje poslednje tri plate, iznosile su oko 79.000 dinara, što se može jednostavno dokazati uvidom u obračun. Lažima da je sebi smanjio platu Ćirić je obmanuo građane Opštine Trstenik, svoje partijske kolege, pa i svog šefa Aleksandra Vučića, iako je istakao da se vodi baš njegovim merama štednje. Pozivam Aleksandra Ćirića da, nakon notorne laži koju je izneo, i pokušaja da obmane građane Srbije, podnese momentalnu ostavku. – rekao je Aleksić.

Miroslav Aleksić predsednik opštine Trstenik (foto S.Milenković)
Miroslav Aleksić bivši predsednik Opštine Trstenik FOTO: S.Milenković)

Iz Narodnog pokreta Srbije tvrde da su se na sednici Administrativno mandatne komisije Opštine Trstenik (koja utvrđuje plate lokalnih funkcionera) članovi iz redova Srpske napredne stranke uporno zalagali za veće iznose svojih plata, ali su dobili objašnjenje da se isti koeficijent, u skladu sa preporukama revizora, primenjivao na njihove prethodnike, da se te preporuke moraju poštovati i da im plata ne može biti povećana.

Narodni pokret Srbije zbog pokušaja obmane građana i zvanično će tražiti ostavku predsednika Opštine Trstenik Aleksandra Ćirića.

Inače, većinu u Opštini Trstenik čine odbornici SNS, SPO i SPS.


obracun-aleksiceve-plate-za-maj
Obračun Aleksićeve plate za maj
potvrda-o-iznosu-plate-miroslava-aleksica
Potvrda o iznosu plate Miroslava Aleksića za maj

You might also like More from author

1 Comment

  1. Petar says

    Nisam siguran da se razumem u obračunske listiće, ali neke stvari mi deluju jako interesantno. Aleksiću je uplaćeno na račun samo 20 hiljada jer je već dobio akontaciju u iznosu od 58 hiljada. Takođe je interesantno i to što je dva dana rada tokom praznika (verovatno neko prvomajsko slikanje) građane koštalo 100 eura.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content