U Kruševcu konačno konstituisani organi vlasti

Dragi Nestorović (59), kandidat Srpske napredne stranke, ponovo je izabran za gradonačelnika Kruševca. On je na ovoj funkciji od 2014. godine kada je zamenio Bratislava Gašića.

Nestorović je diplomirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu, a specijalizirao u Japanu i Italiji. Skoro 29 godina radio je u IMK “14.oktobar”, odakle je sa mesta generalnog direktora u aprilu 2014. godine otišao na funkciju gradonačelnika.

Dragi Nestorović ponovo izabran za gradonačelnika

– Danas je istorijski dan za Kruševac jer se retkost da neki gradonačelnik dva puta bude izabran. Nestorovića je za ovu dužnost preporučio njegov dobar rad u prethodne dve godine. SNS je pokazao da je iznad politike i stranačke pripadnosti, jer u Gradsko veće više neće da se biraju članovi po strankama već po stručnosti. U Gradskom veću su četiri žene, trojica doktora nauka, stručnjaci za resore. – objasnio je odbornik Bratislav Gašić.

U svom ekspozeu Nestorović je naglasio da su “za grad najvažnije investicije, zapošljavanje i razvoj infrastrukture ali da se ne odustaje od toga da Kruševac bude univerzitetski centar, grad sporta i turistička destinacija”.

– Kruševac je među gradovima sa najvećom stopom nezaposlenosti u Srbiji. U proteklom period sačuvali smo veliki broj radnih mesta u “Trajalu”, FAM-u, “14. oktobru”. Očekujemo prodaju HI “Župa” gde je jedan broj ljudi radon angažovan kao i dolazak investitora iz Nemačke koji će u narednih 10 godina obezbediti posao za 4.000 ljudi, od toga 2.500 u prvoj fazi. – naglasio je Nestorović.

Za zamenika gradonačelnika izabrana je Vesna Lazarević koja je završila Višu građevinsku školu, od 1988. radi u „Kruševacputu“, a odbornica je u drugom mandatu.

Novi članovi Gradskog veća su prim. dr Ljubica Djndjić, mašinski tehničar i ratni vojni invalid Goran Janković, diplomirani ekonomista Mirko Jovanović, bivša reprezentativka u rukometu Ljiljana Knežević, doktor filoloških nauka Velibor Lazarević, dr Radmila Maksimović i naučni savetnik Zoran Lugić.

U Gradskom veću biće i diplomirani ekonomista i director “Trajal Korporacije” Miloš Nenezić i Gašićeva školska drugarica Zorica Stanković, direktorka “Kruševacputa” koja je u žižu interesovanja dospela početkom ove godine kada je deo radnika optužio za mobing.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content