SRPSKA NAPREDNA STRANKA: “Uspešna godina, sledi još bolja!”

Na konferenciji za novinare u Srpskoj naprednoj stranci podsetili su na postignute rezultate u 2018. godini i govorili o planovima za narednu godinu.

Svedoci ste da smo 2012. godine nasledili enormna dugovanja, veliki broj nezaposlenih kao i infrastrukturu grada i sela koja nije bila na zavidnom nivou. Kada smo preuzeli odgovornost vođenja grada Bratislav Gašić je, od trenutka stupanja na funkciju gradonačelnika pa do danas, trasirao put ka daljem razvoju Kruševca“, izjavio je na poslednjoj pres konferenciji u ovoj godini Nenad Andrić, predsednik Gradskog odbora SNS.

Andrić je istakao da se puno radilo na unapređenju poslovnog ambijenta u Kruševcu.

Nenad Andrić, predsednik GO SNS, na konferenciji za novinare FOTO: CINK – S. Milenković

Zahvaljujući podršci koja postoji od strane predsednika Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije i našem sugrađaninu Bratislavu Gašiću, otvorena je fabrika Kromberg&Šubert, Lidl je otvorio svoje prodajno mesto, Henkel je otvorio novu Somat fabriku, Tatra je preuzela IMK “14. oktobar”, Trajal je rešio svoj status usvajanjem UPPR-a i aktivno ulaže u razvoj opreme, modernizaciju i objekte. Mogli ste videti da je i NEPI krenuo sa izgradnjom trgovinskog objekta”, dodao je Andrić.

Predsednik GO SNS je podsetio da je od početka ove godine rekonstruisano i izgrađeno više od 100 kilometra lokalnih gradskih i seoskih puteva i ulica i više kružnih tokova po kojima je Kruševac postao prepoznatljiv.

Još jedna kapitalna investicija koja je izuzetno važna za naš grad, ali i ovaj deo Srbije, je izgradnja Moravskog koridora, čiji je početak radova predviđen za narednu godinu a koji će, nadamo se, u budućnosti rezultovati većim brojem novih investicija u Kruševcu”, smatra Andrić.

Andrić smatra da će narednih godina porasti interesovanje za studiranje na Poljoprivrednom fakultetu u Kruševcu i nada se da će naš grad postati univerzitetski centar jer se pregovara i sa predstavnicima drugih fakulteta.

Za sledeću godinu je predviđen rekordno veliki budžet koji grad u svojoj modernoj istoriji nije imao. Skoro 32% sredstava opredeljno je za investicije i ulaganja a značajne sume su izdvojene i za realizaciju programa iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta i omladine. Mi u SNS se nadamo da će naredna godina biti još uspešnija od tekuće i da ćemo zajedno nastaviti da nižemo odlične rezultate”, zaključio je Nenad Andrić, predsednik Gradskog odbora SNS.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content