ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: Ograničen rad trgovačkih i ugostiteljskih objekata

Na vanrednoj sednici gradski Štab za vanredne situacije  je doneo sledeće zaključke u skladu sa epidemiološkom situacijom na teritoriji grada Kruševca.

Ograničava se rad trgovačkih i ugostiteljskih objekata (tržni centri, marketi, kafići, barovi, restorani, hoteli-hotelski restorani, kladionice koje pružaju ugostiteljske usluge, igraonice za decu i svi ostali objekti) na teritoriji grada Kruševca do 21 čas i navedeno ograničenje traje do 5 časova idućeg dana.

Nalaže se gore navedenim objektima striktno poštovanje svih epidemioloških-sanitarnih mera propisanih Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti COVID-19 koju je donela Vlade Republike Srbije. Donešeni zaključak stupa na snagu počev od utorka 17.11.2020. godine.
Apoteke, dostave hrane, delovi benzinskih stanica za naplatu i točenje goriva i privredni subjekti koji rade i treću smenu su izuzete od mera iz tačke 1.

Nastaviti sa pojačanim zajedničkim inspekcijskim nadzorom u koordinaciji inspekciskih organa Grada Kruševca i republičkih inspekciskih organa, kao i drugih državnih organa na nivou Rasinskog upravnog okruga a u skladu sa dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Na snazi ostaju svi ostali normativni propisi koje je donela Vlada Republike Srbije: Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uredba o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Vlade Republike Srbije; Naredba o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru; Odluka o proglašenju bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-COV-2 zaraznom bolešću .

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content