STIŽE PUTIN: Naprednjaci iz čitave Srbije idu da dočekaju predsednika Rusije!

Odbori Srpske napredne stranke dobili su “kvote” koliko ljudi moraju da dovedu u četvrtak, 17. januara, na doček predsednika Rusije Vladimira Putina, tvrde beogradski i niški mediji.

Izvor iz SNS u Nišu kaže da ne zna da li je stiglo naređenje iz centrale te stranke da moraju da idu u Beograd, ali dodaje da im je “preporučeno” da odu na doček Putinu.

U toku je pravljenje spiskova  u našem opštinskom odboru. Pošto je hladno i veliki je sneg nije neki veliki odziv članova koji žele da idu u Beograd”, kaže za Medijsku kutiju jedan od niških naprednjaka,koji je izrazio želju da ostane anoniman.

Poverenik niškog Gradskog odbora Srpske napredne stranke, Zvezdan Milovanović tvrdi da nije tačna informacija da je iz centrale te stranke stiglo naređenje da iz Niša moraju dovedu 3.000 pristalica na doček predsedniku Rusije Vladimiru Putinu 17.januara u Beogradu.

Nismo dobili nikakvu preporuku da moramo da dovodimo bilo koga u Beograd. Ali naša stranka će pomoći da se organizuje odlazak svim ljudima koji žele da dočekaju Putina u Beogradu”, kaže Milovanović za “ Medijsku kutiju”.

SNS uveliko priprema miting koji će se održati na dan posete ruskog predsednika, kako nezvanično tvrdi više izvora s političke scene Srbije.

Opštinskim odborima SNS širom naše države iz centrale stranke poslate su „kvote“, pa je, recimo, niškim naprednjacima naređeno da u glavni grad na taj skup dovedu oko 3.000 ljudi, a kragujevačkim 2.500.Planirano je da miting bude održan na platou ispred Hrama Svetog Save na Vračaru, a da kolona do Hrama krene od Trga republike. Očekuje se dolazak oko 1.000 autobusa iz mnogih delova Srbije”, navodi dnevni list “ Danas”.

Izvori tog lista naglašavaju da glavni cilj organizovanja mitinga nije iskazivanje gostoprimstva ruskom predsedniku, već namera predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića da „zada kontraudar opoziciji.

Pošto je opozicija najavila da će održati demonstracije dan ranije, 16. januara, na godišnjicu ubistva jednog od lidera Srba na Kosovu Olivera Ivanovića, kao i da se nastavljaju opozicioni protesti subotom u Beogradu i još nekim gradovima, Vučić želi da pokaže snagu naprednjaka. To je nekada radio pokojni predsednik Srbije i Socijalističke partije Srbije Slobodana Miloševića, koji je organizovao kontramiting u Beogradu decembra 1996. tokom studentskih demonstracije”, tvrde dobro upućeni u domaću političku scenu.

Izvori navode da će autobusi biti parkirani kod od Sava centra,pa će odatle kolone da krenu ka centru Beograda, kako bi u potpunosti ispunile Brankov most, sve to bi se snimalo dronovima, za kasniju upotrebu u marketinške svrhe.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content