ШТРАЈК: Од 16. октобра скраћени часови у школама

Унија синдиката просветних радника Србије, Синдикат образовања Србије, Грански синдикат просветних радника Србије Независност и Синдикат радника у просвети Србије упутили су писмо министарки просвете Славици Ђукић Дејановић у којој је обавештавају да 16. октобра ступају у штрајк.

На основу члана 3. става 2. Закона о штрајку репрезентативни синдикати у основним и средњим школама донели су следећу одлуку. Запослени у основним и средњим школама и домовима ученика ступиће у штрајк у понедељак 16. октобра 2023. године. Штрајк ће се спроводити у складу са законом до испуњења захтева. Часови ће бити скраћени на 30 минута“, наводи се у заједничком саопштењу четири синдиката просвете.

Захтеви штрајкача су да се плате запослених у образовању изједначе са просечном платом у Републици Србији, да се изради стратегија за повећање у наредном периоду, да се повећа додатак одељењским старешинама, да се настави са радом на смањењу педагошке администрације у основним и средњим школама и домовима ученика у Србији.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content