STRANKA SLOBODE I PRAVDE: “Građani odbili da učestvuju u farsi SNS!”

Povodom izbora za savete mesnih zajednica, koji su u nedelju održani na području Grada Kruševca, oglasio se Gradski odbor Stranke slobode i pravde.

Saopštenje prenosimo u celini.

Oštro osuđujemo zloupotrebu, uzurpaciju, privatizaciju građanskih izbora za mesne zajednice u Kruševcu, od strane kriminalne vlasti Srpske napredne stranke, što predstavlja direktno kršenje zakona i Ustava Republike Srbije.

Srpska napredna stranka je zvanično proglasila pobedu na pomenutim izborima i tako potvrdila da je svesno suspendovala zakone i istovremeno, demantovala navode predsednika Skupštine grada Kruševca, koji je pre mesec dana za medije izjavio da „ne može da se desi da političke stranke učestvuju u izborima za savete mesnih zajednica u Kruševcu“ i tako potvrdila ono što većina građana Kruševca zna: SNS laže!

Izlaznost od samo 13,75% potvrđuje da građani Kruševca nemaju, a istine radi, nikada nisu ni imali poverenja u SNS, već je u pitanju samo manipulacija i iskorišćavanje Kruševljanki i Kruševljana, koji se bore na različite načine sa nemaštinom i egzistencijom.

SNS je preko svojih lobi lista, kandidovala za savet mesnih zajednica u Kruševcu, isključivo svoje članove. Takođe, napominjemo, da aktuelni režim, nije ni uspeo da pokrije sve MZ u Kruševcu svojim kandidatima jer ni sami članovi SNS više ne žele da učestvuju u kriminalu koji sprovodi naprednjačka stranačka elita. Istina je da sve više ljudi odbijai ne pristaje na ucene, pritiske, zastrašivanja i pretnje. SNS je potrošila svoje kriminalne mehanizme opstanka na vlasti.

Stranka slobode i pravde tvrdi da je izlaznost pravi pokazatelj snage aktuelnog režima, a da su izbori za savete mesnih zajednica grada Kruševca nezakoniti, nelegitimni i nelegalni jer se građani Kruševca bez članske karte SNS, nisu ni kandidovali, a ni učestvovali u istim. Ovi izbori su bili unutarstranačkiizbori Srpske napredne stranke Kruševac, na kojima se odlučivalo koji član će uzurpirati određenu mesnu zajednicu.

Građani Kruševca su odbili da učestvuju u farsi SNS, a mi garantujemo da će svi odgovorni, u skladu sa zakonima, odgovarati za zloupotrebe i uzrpaciju grada i države”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Kruševcu.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content