STRANKA SLOBODE I PRAVDE: Ko laže – JKP “Kruševac” ili Gradska uprava?

Gradski odbor Stranke slobode i pravde izdao je saopštenje povodom reakcije JKP “Kruševac” na kritike u vezi postavljanja novogodišnje rasvete.

U SSP smatraju da  “obraćanje menadžmenta JKP “Kruševac” saopštenjem za javnost, koje je pisano u sedištu Srpske napredne stranke Kruševac, predstavlja novi vid zloupotrebe gradskog preduzeća“. 

Kako se Gradski odbor Stranke slobode i pravde zalaže za slobodu, pravdu i istinu,  stranačkom krilu SNS na privremenom radu u JKP Kruševac, postavljamo sledeća pitanja:

1.    Da li je Gradska uprava Kruševac 2017. godine potpisala ugovor na 15 godina sa firmama ESCO ELIOS Novi Sad i GGE ESCO Beograd o zameni sijalica javne rasvete?

2.    Da li je Grad Kruševac sa firmom “ Keep Light “ doo iz Beograda 16.10.2019.godine potpisao ugovor o rekonstrukciji, racionalizaciji i održavanju preostalog dela osvetljenja grada u visini od 4,78 miliona evra ?

3.    Da li je novogodišnja rasveta ove godine plaćena 24 miliona dinara ?

4.    Da li je u period od 2019. do 2022. godine, ukupan iznos troškova za nabavljanje i postavljanje novogodišnje rasvete iznosio 64 miliona dinara?

5.    Zašto je jedan od uslova tendera bio da je firma u prethodne tri godine zamenila duplo više svetiljki  nego što stoji u tenderu ? Taj uslov je jedino mogla da ispuni firma “Keep Light” doo. iz Beograda.

6.    Kakva je to ušteda ako grad mora da plaća nakadnu iz budžeta grada ? Kakva je to ušteda ako se jedna sijalica plaća 746 eura ?

7.    Da li su radnici JKP Kruševac angažovani na privatnom posedu u Lomnici na poslovima održavanja poseda i da li JKP osvetljava standardnom i novogodišnjom rasvetom više objedinjenih parcela u istom mestu i na čijem posedu?

8.    Ko laže, vi ili gradska uprava?“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content