СТРАНКА СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ: У Крушевцу се на рачун грађана обогатили само СНС функционери  

Реагујући на наводе изнете на конференцији за новинаре Градског одбора СНС огласила се Странка слободе и правде која у саопштењу понавља питања која је владајућој партији поставила пре неколико дана.

Још једном је Српска напредна странка у Крушевцу, на својој конференцији за новинаре, грађане Крушевца ускратила одговора на питања које смо поставили, а ти одговори откривају суштину власти Српске напредне странке у Крушевцу, која је већ 12 година виком „Држ’те лопова“, покушава да прикрије корупцију и криминал у својим редовима.

Иван Мандић на конференцији за новинаре коју су организовале опозиционе странке ФОТО: Ј. Божовић

Разумемо да је СНС-у Крушевац тешко да одговори на конкретна питања јер је истина њихов највећи непријатељ, а лаж и манипулација основно оруђе за опстанак и останак на власти али је нужност да ви које Крушевљани плаћају већ 12 година, дате одговоре на следеће:

  1. Чији су Јастребац и сва радничка одмаралишта која су некада била власништво радника крушевачких предузећа? Да ли је Јастребац власништво некога од нас из опозиције или ипак власништво СНС функционера?
  2. Чија је Багдала, односно објекти на истој, за коју СНС каже да је „некада била шума”?
  3. Чије су просторије у некадашњој згради ГП Јастребац? Да ли је просторије од крушевачких радника отео СНС или се у Балканској налазе просторије ССП?
  4. Чије је земљиште етно села у Ломници, познатије као Ломнички рај? Да ли је то посед некога из опозиције или је ипак посед неког функционера Српске напредне странке?
  5. Kо је власник објекта у Пионирском парку? Да ли неко из опозиције или је власник неко из СНС?
  6. Kо су власници парцела на некадашњем аеродрому, где се управо граде зграде и објекти? Да ли смо власници ми из опозиције или ипак кадрови СНС?
  7. За кога је изграђен стадион ФK Јединства из Прњавора? Kо је преузео поменути клуб, неко из опозиције или неко из СНС? Kо је ФK Трајал узео од радника и предузећа, неко из опозиције или неко из Српске напредне странке?
  8. Kо је власник земљишта на којем је некада био ДИП Савремени дом у Паруновцу? Да ли је власник неко из опозиције или неко од функционера СНС?
  9. Чија је зграда Kоцке у центру града? Да ли смо власници ми из опозиције или је то ипак власништво некога из Српске напредне странке?
  10. Kоме се додељује новац из буџета града Kрушевца? Нама из опозиције или члановима породице функционера СНС?

Верујемо да већина грађана Крушевца, а посебно већина чланова и бирача Српске напредне странке, не зна одговоре на ова питања јер им је власт у ових 12 година потпуно одузела право на истину и информације.С обзиром да је СНС на власти у Крушевцу и Србији , дужна је да одговори грађанима који је плаћају.Одговори на ова питања су од јавног значаја јер се директно ради о имовиникоја је до доласка СНС на власт била градска, државна или влаништво градских предузећа, а данас је приватна и у џеповима функционера СНС.

Такође, позивамо СНС да јасно, именом и презименом означи кадрове опозиције „који су се у Крушевцу обогатили у време власти пре СНС“?

Градски одбор Странке слободе и правде у Крушевцу захтева од СНС да конкретно одговори грађанима на питање када су то члан Председништва Иван Мандић, председница крушевачког одбора ССП Катарина Панић, потпредседници Стефан Бојичић и Драгана Стевовић или било ко од функционера градског одбора ССП били на власти и на којој градској функцији?

Истина је да нико од нас никада није вршио никакву функцију како у граду, тако ни на републичком нивоу, нити се ико од нас обогатио, као ни био или је сада на терету градског буџета, попут фунцкионера СНС и кадрова свих бивших власти који су данас, такође функционери Српске напредне странке.

Странка слободе и правде гарантује Крушевљанима да ће зауставити богаћење Српске напредне странке која би Крушевац  поново да претвори у приватни, партијски клан, који би децу града поново да шаље у ратове, како су то већ радили деведесетих. Никада више нећемо дозволити да Крушевац буде град у којем се услед санкција поново чека у редовима за хлеб, у којем инфлација поједе плате радника од јутра до сутра и у којем се отима од грађана и ставља у приватни џеп док нам на главе падају бомбе.

Политика Странке слободе и правде, на најлепшим градским локацијама, уместо приватних кладионица, ресторана и хацијенди, гарантује вртиће, објекте културе, спорта и дружења и стамбено предузеће које ће Крушевљанима омогућити да уместо станова које од приватника не могу да купе за још три живота, добију кров над главом од града који мисли на своје грађане.

Доносимо сигурност. Безбедност. Будућност.

Позивамо грађане Крушевца да све наведено спроведемо у дело, а права прилика за то ће бити децембарски избори, на којима ћемо бирати др Бату Андрића.

Није само до политике. Живот је у питању“, наводи се у саопштењу Градског одбора Странке слобиде и правде.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content