СУБОТА ДАН ЗА ПЕШАЧЕЊЕ: Акција се организује и у четири места нашег округа

0

Највећа пешачка манифестација у Србији, Роса дан пешaчења, биће одржана у суботу, 23. септембра под покровитељством Планинарског савеза Србије (ПСС), а уз подршку министарства спорта и образовањa Владе Републике Србије.

Захваљујући волонтерима и планинским водичимa из око 80 планинарских друштавa, пешaчењe ће бити реализовано у 60 места свих региона Србије, док ће централна манифестација бити на Власини.

На Власини ће том приликом бити организоване шетњe стазамa које су изграђене и ревитализоване у оквиру великог пројектa „Власина-чиста љубав“, који је спроведен у дело захваљујући Кока-кола систему и Програму Уједињених нацијa за развој.

Роса дан пешaчењa је дан у којем ПСС под слоганом “Корак ближе здрављу” жели да инспирише и покрене Србију да живи здравије и да код грађанa подигне свест о активном и редовном пешaчењу као основном предуслову неопходном за очување здрављa и као такав наишао је на подршку и Института за јавно здравље Србије.

Циљ манифестације је подстицање здравих животних навика, указивање на значај кретања за унапређењe здравља и радне способности, социјализација и развој туристичких потенцијала кроз уређење и експлоатацију уређених пешачких путева у Србији. 

Акција је бесплатна и посвећена свима, без обзира на године старости. Сви који желе да се прикључе, том, својеврсном празнику здравог живота детаљне информације могу добити код својих локалних планинаарских друштава и на сајту Планинарског савеза Србије.

Пешачење ће бити реализовано и у четири места Расинског округа – Крушевцу, Александровцу, Брусу и Трстенику а прецизне руте и сатницу можете промаћи на ОВОМ САЈТУ.

ФОТО: Планинарски савез Србије

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content