SUĐENJE JOTKINOJ GRUPI: Policija ozvučila automobil saučesnika

Prisluškivani razgovori iz automobila koji je policija ozvučila nakon ubistava oca i sina Dejana i Vojina Stankovića u Kruševcu 2018. godine, pušteni su na suđenju optuženima za ove likvidacije – poznatom kruševačkom kriminalcu Zoranu Jotiću Jotki i članovima njegove grupe.

Razgovori optuženih za ubistva oca i sina Dejana i Vojina Stankovića zvanih Ždrokinci koje je prisluškivala policija puštani su kao dokazi na suđenju, prenosi KRIK.  Stankovići su ubijeni u Kruševcu u maju 2018, a za ubistva se sudi članovima grupe koju vodi poznati kriminalac Zoran Jotić Jotka.

Policija je nakon ubistva Stankovića ozvučila automobil Saše Zoraje, kome se sada sudi da je pomogao navodnom ubici Stefanu Radulcu da pobegne iz zemlje – tako što ga je nakon ubistava svojim BMW-om prevezao do granice sa Bosnom i Hercegovinom. Tužilaštvo ovim razgovorima nastoji da dokaže da je grupa skrivala optuženog za ova ubistva. Sa “Mene uhapsili sinoć, jedva me pustili”, čuje se kako Zoraja govori svom prijatelju. U razgovorima je potom moglo da se čuje da je Zoraja brinuo o tome šta policija ima od dokaza.

“Koliko dugo oni čuvaju one snimke kamera na naplatnim rampama?”, pita Zoraja jednog od sagovornika. Razlog njegove zabrinutosti, sudeći po tvrdnjama iz optužnice, može da bude to što je Radulca do granice sa Bosnom vozio autoputem i kamere na naplatnim rampama su mogle da snime njegove saputnike.

Prislušni uređaj koji je policija postavila u Zorajin automobil snimio je i razgovor koji su nakon hapšenja vođe grupe Zorana Jotića vodili njegova supruga Marija, Zoraja i advokat Dejan Jovanović koji u ovom postupku brani petoro optuženih. U razgovoru se čuje kako se oni nerviraju jer je neko od svedoka u policiji ispričao da se sa Zorajom video 16. septembra umesto 16. juna 2018. kada je on, kako tvrdi tužilaštvo, prevezao Radulca do granice sa Bosnom – čime mu je onemogućio alibi.

Zoraja juče nije želeo da odgovara na pitanja sudije Zorane Trajković. Advokat Dejan Lazarević komentarisao je ove dokaze i tvrdio da je tužilac Zorajine reči izvlačio iz konteksta.

Advokat je prokomentarisao i razgovor između njegovog klijenta, Marije Jotić i advokata Jovanovića.

“Razgovor između advokata i klijenta slušamo na Specijalnom sudu. Vi ste, sudija, to prihvatili (kao dokaz)”, bio je iznenađen Lazarević.

Jotić je optužen da je naručio ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca i sa svojom grupom ga i realizovao u junu 2018. Ubistvo je, tvrdi tužilaštvo, bilo osveta za likvidaciju Gorana Petrovića Pete, kriminalca iz Kruševca i bliskog Jotićevog prijatelja koji je ubijen 2015. godine, tvrdi tužilaštvo. Petrovićevo ubistvo policija još nije rasvetlila, a njegova deca – Iva i Vuk Petrović optuženi su kao Jotićevi saradnici.

Pre ubistva Dejana Stankovića, optuženi član Jotićeve grupe Stefan Radulac ubio je Dejanovog sina Vojina zbog ličnog sukoba koji su imali. Osim Jotića, Radulca, Zoraje i Ive i Vuka Petrović u ovom postupku sudi se i Igoru Gajiću, Jotićevom bliskom saradniku. Svi oni negirali su da su deo kriminalne grupe i da su učestvovali u ubistvu Dejana Stankovića, dok je ubistvo njegovog sina Vojina optuženi Radulac priznao navodeći da ga je ubio iz straha da će ovaj njega napasti.

Ubijeni Ždrokinac u javnosti je bio poznat po slučaju ubistva kruševačkog stomatologa Milutina Rokića. Njemu se sudilo za ovu likvidaciju, ali je oslobođen jer sud nije mogao da utvrdi da li je DNK pronađen na mestu ubistva pripadao njemu ili njegovom bratu blizancu. Ždrokinac je godinama živeo u Južnoj Africi.

Izvor: KRIK

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content