“Trajal” u stečaju!

2

U najvećem kruševačkom preduzeću, “Trajal Korporaciji”, rešenjem stečajnog sudije, od pre nekoliko dana je otvoren stečajni postupak.

Rešenjem stečajnog sudije od 31. maja 2016. godine otvoren je prethodni stečajni postupak za ispitivanje ispunjenosti uslova za otvaranje postupka stečaja u skladu sa UPPR-om. Ročište za odlučivanje po predlogu za pokretanje postupka stečaja reorganizacijom u skladu sa UPPR-om određuje se za 8. jul 2016.godine u Privrednom sudu u Kraljevu”, navodi se u saopštenju Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

“Trajal Korporacija” u svom sastavu ima, u četiri fabrike, oko 1.100 radnika. Za poslednji dobrovoljni, socijalni program prijavilo se samo dvadesetak radnika.

Ukupna dugovanja “Trajala” su oko 45 miliona evra a najveći poverilac je Komercijalna banka kojoj se duguje oko 15 miliona evra. Jedan od poverilaca  je i bugarska kompanija “Brikel EAD”, bivši vlasnik “Trajala”.

Bivši ministar odbrane Bratislav Gašić u nekoliko navrata je obećavao da će problem “Trajala” biti rešen tako što će dve fabrike, Fabrika eksploziva i Fabrika zaštitnih sredstava, postati deo Namenske industrije Srbije, ali to nikada nije realizovano.

You might also like More from author

2 Comments

 1. Vladica Tomašević says

  Poštovani

  Vašom vešću u kojem ”proglašavate” stečaj u Trayalu ste naneli veoma veliku štetu Trayalu i njenim zaposlenima tako što se zaposlenima ne odobravaju kod pojedinih banaka dozvoljeni minusi po tekućim računima,obustavljaju kreditne tranše i još mnogo toga.
  Trayal trpi štetu tako što gubi kupce i smanjuje se prodaja njegovih proizvoda.
  Kada se okonča ceo pstupak koji se sprovodi moraćete tu štetu i da nadoknadite…
  Trayal za vašu informaciju dobija iste uslove kao i FAM…

  Da ne bismo dolazili u situaciju da tražimo nadoknadu štete pred nadležnim institucijama predlažem da objavite demanti na ovu vest.

  Sa poštovanjem Vladica Tomašević; radnik Trayala…

  1. Redakcija says

   Poštovani! Informaciju smo preneli sa sajta Agencije za licenciranje stečajnih upravnika. Ovo što je objavljeno se lako proverava na sajtu državnih institucija (odakle je informacija i preuzeta): http://alsu.gov.rs/centar-za-stecaj/ pa izaberite Kruševac, pa TRAYAL i dobijate ovo što je na slici: Slika sa sajta

   Mi, čak, nismo ni komentarislai informaciju – samo je preneli.

   U Vašem komentaru je zanimljivo to što unapred znate kakva će biti odluka suda i kako će se ponašati svi koji su uključeni u postupak. Mi informacije ne objavljujemo na taj način.

   Hvala Vam za posetu sajtu. Ostanite i dalje sa nama.
   Sa prijateljskim pozdravom,
   Redakcija KruševacPRESS-a

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content