У УМЕТНИЧКОЈ ГАЛЕРИЈИ: „Лепенски вирус“ Недима Хаџиахметовића

0

У уторак, 11. јуна, са почетком у 13 сати у Уметничкој галерији у Крушевцу биће свечано отворена изложба „Лепенски вирус“, аутора Недима Хаџиахметовића.

Недим Илија Хаџи Ахметовић Мафа рођен је 1970. године у Неготину. Дипломирао је на Факултету уметности у Косовској Митровици на предметима Скулптура у металу и дрвету и Анатомско цртање. Члан је УЛУПУДС – а. Члан је одбора и комитета у више светских уметничких удружења и организација за скулптуру и монументалну скулптуру (Италија, Кина, Мађарска). Оснивач је, уметнички директор и вођа трочлане ауторске групе BKBF, у Словенији. Реализовао је преко деведесет јавних монументалних скулптура у двадесет и четири земље света. Награђиван у земљи и иностранству за скулптуру и сликарсво. Двадесет самосталних  жирираних изложби и преко четрдесет колективних у земљи и иностранству. Скулптуре монументалног и галеријског формата су у приватним колекцијама и музејима у Србији, Португалу, Јужној Кореји, Румунији, Мађарској, Канади, Кини и Русији.

Након свечаног отварања изложбе биће потписан и Споразум о сарадњи Народног музеја  Крушевац са Факултетом ликовних уметности у Косовској Митровици. 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content