UHAPŠEN PREVARANT IZ RAŠKE: Varao ljude predstavljajući se kao službenik BIA i VBA!

Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Osnovnim javnim tužilaštvom u Kruševcu, uhapsili su Zorana Kneževića (46) iz Raške zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo prevara i lažno predstavljanje.

Osumnjičeni Knežević se tereti da se lažno predstavljao kao pripadnik Vojno bezbednosne agencije (VBA), dovodeći u zabludu oštećena lica da će članove njihovih porodica zaposliti u državnim službama i privatnim preduzećima. Po tom osnovu, u periodu od decembra 2021. godine do sada od oštećenih lica pribavio je materijalnu korist u iznosu od približno 9.000 evra.

Osumnjičeni Knežević je oštećenim licima predočavao i da je navodno bio angažovan kao pripadnik neposrednog obezbeđenja aktuelnog direktora BIA, u periodu dok je isti obavljao funkciju ministra odbrane u Vladi Republike Srbije, što je potpuno neistinito , a oštećenima je navedeno plasirao kako bi ih uverio u svoju, navodno dobru, pozicioniranost u bezbednosnom sektoru.

Sa oštećenim licem Knežević je stupio u kontakt posredstvom društvenih mreža predstavljajući se pod lažnim imenom i prezimenom, dok je javnosti već poznat kao lice koje se tokom 2020. godine lažno predstavljalo kao pripadnik BIA i VBA, obećavajući građanima posao u javnom sektoru i na taj način je od jednog muškarca i dve žene iz Kruševca uzeo novčana sredstva od oko 400.000 dinara.

Za navedeno krivično delo prevara osumnjičeni Knežević je ranije osuđen na kaznu zatvora od jedne godine i šest meseci. Međutim, tokom trajanja uslovnog otpusta osumnjičeni je počinio novo krivično delo prevara i lažno predstavljanje.

Po nalog Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu osumnjičenom je za novo krivično delo određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega je sud odredio pritvor do 30 dana.

Izvor: Osnovno javno tužilaštvo Kruševac

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content