Uhapšena službenica Fonda za zdravstveno osiguranje

0

Pripadnici policije uhapsili su službenicu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje zbog sumnje da je oštetila budžet za više od 22 miliona dinara.

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su M. M. (1961) iz okoline Kruševca, osumnjičenu da je od 2010. do 2018. godine oštetila budžet Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za više od 22 miliona dinara, za koliko je sebi pribavila korist.

Ona je osumnjičena da je kao zaposlena u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje – Filijala za Rasinski okrug u Kruševcu, iskoristila službeni položaj tako što je prilikom kreiranja naloga za plaćanje bolovanja preko 30 dana zaposlenima u raznim preduzećima, unosila i broj svog ličnog računa i naziv fiktivne radnje i takve naloge prosleđivala na naplatu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, po nalogu višeg javnog tužioca u Kruševcu, osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, privedena je tužiocu.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content