Utvrđen predlog budžeta Aleksandrovca za 2016.

Opštinsko veće opštine Aleksandrovac prosledilo je odbornicma Skupštine Opštine na razmatranje i usvajanje predlog budžeta Aleksandrovca za 2016. godinu. Planirani budžet će iznositi oko 703 miliona dinara, i biće investicioni. Na poslednjoj sednici Veća se čulo da će, prema budžetu, biti dosta ulaganja, pre svega u putnu infrastrukturu. Predsednik Opštine Aleksandrovac dr Jugoslav Strajkovac, koji je i predsedavajući Opštinskom veću je predočio da će se i u nardnoj godini nastaviti sa kontinuitetom domaćinskog i odgovornog vođenja računa o opštinskom budžetu.

aleksandrovac-vece20151127– Budžet za 2016. godinu je, pre svega restriktivan, jer je njime smanjena potrošnja, ali je u isto vreme socijalni, podsticajan i prenaglašeno razvojni, jer smo i mi opština koja 40 odsto od ukupnih sredstava koja su projektovana u budžetu predviđa za izgradnju komunalne infrastrukture, podvukao je Stajkovac.

Većnici su, između ostalog, utvrdili i predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru Opštine Aleksandrovac i dali saglasnost na programe poslovanja sa finansijskoim planom javnih preduzeća za 2016. godinu. Utvrđen je i predlog o rešenjima i imenovanju Danice Knežević za VD direktora Narodne biblioteke, kao i Borisa Pejića za VD direktora Turističke organizacije Aleksandrovac.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content