UZ PODRŠKU MARINE MALJKOVIĆ: U Ćićevcu počinje sa radom besplatna škola košarke za devojčice

Košarkaški klub Ćićevac, u saradnji sa Pokretom za žensku košarku Marine Maljković, počinje sa sprovođenjem besplatnih treninga za devojčice uzrasta od 7 do 14 godina.
Projekat „Besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta“ biće promovisan u Sportskom centru u Ćićevcu, u subotu 6. novembra od 13 sati , kada je planirano i svečano otvaranje škole za devojčice, koja će raditi pri ovdašnjem košarkaškom klubu.
Projekat besplatnih treninga, selektorke  reprezentacije Srbije Marine Maljković, sprovodi se već šest godina sa ciljem da se, osim stvaranja veće igračke baze za žensku košarku u Srbiji, kreira i šire košarkaško okruženje i poveća interesovanje za ovaj sport.
Do sada je kroz program prošlo više od 2.000 devojčica i održano je preko 2.000 besplatnih treninga na različitim lokacijama širom Srbije.
Ćićevac će ubuduće biti jedno od mesta u kom će se sprovoditi redovni besplatni treninzi, čime će talentovanim devojčicama biti omogućeno da se razvijaju na pravi način, ali i da se izgrade kao košarkašice.
Svečanom otvaranju besplatne škole košarke Marine Maljković u Ćićevcu prisustvovaće i Ilija Kovačić, pomoćni trener ženske seniorske košarkaške reprezentacije.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

17 + 2 =

Skip to content