ВЕЧЕРАС У АКЦ ГНЕЗДО: Отварање хуманитарне изложбе за Кристину Благојевић

0

Вечерас у 18 сати, у просторијама Алтернативног културног центра “Гнездо”, биће отворена Хуманитарна изложбе за Кристину Благојевић (17), нашу суграђанку којој је потребан новац за лечење.

На изложби учествују Валентина Илић, Софија Ивковић, Тијана Николић, Јана Жарковић, Лена Лазаревић, Матеја Стојановић, Анастасија Станковић и Нина Михајловић.

Организатори позивају све људе добре воље да учествују у прикупљању средстава и посете изложбу радова бивших ученица/ка средње Политехничке школе, која ће бити постављена од 22.03. до 4.04. у Гнезду.

На улазу ће бити кутија у којој могу да оставе свој прилог који ће бити упаћен на динарски рачун: 160-6000001292416-85. Можете помоћи и слањем поруке 1182 на 3030.

Кристина је била здрава и весела све до 2020. године када су се појавиле главобоље, умор, промене у понашању, лоше социјалне интеракције, пад концентрације. Уследили су специјалистички прегледи и дијагностика. Тек у лето 2021. године када је Кристина имала епилептични напад, након ЦТ главе који је показао промене на мозгу констатовано је да има злоћудни тумор.

Хитно је оперисана на Клиници за неурохирургију при Клиничком центру у Београду. Оперативни захват је прошао уредно и тумор је у целости уклоњен. Утврђено је да је у питању најагресивнији тумор Глиобластом.

Након годину дана, тумор се на жалост вратио. Кристина је оперисана у болници у Истанбулу.
С обзиром да се ради о врло агресивном тумору, неопходно је да што пре настави лечење на једној клиници у Јапану, где се примењује иновативна терапија леком Делyтацт.
Средства су јој потребна за лечење, специјалистичке прегледе, рехабилитације, лабораторијске анализе, за лекове и суплементе, физикалне третмане, медицински потрошни материјал као и за путне трошкове и смештај.

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

two + 19 =

Skip to content