Vidovdanska nagrada LJiljani Habjanović Đurović

0

Vidovdansku nagradu, najviše priznanje koje povodom Dana grada dodeljuje Kruševac, ove godine je dobila književnica LJiljana Habjanović Đurović.

LJiljana Habjanović Đurović je rođena u Kruševcu a Vidivdansku nagradu je dobila za izuzetan doprinos razvoju kulture grada Kruševca.

LJiljana Habjanović Đurović sa Vidovdanskom nagradom
LJiljana Habjanović Đurović sa Vidovdanskom nagradom

Slaveći Vidovdan mi ne slavimo smrt i pogibiju, mi ne slavimo poraz i stradanje, kako nam kažu neuki i zlonamerni. Slaveći Vidovdan mi slavimo patriotizam, slobodoljublje i život večni. Slaveći Vidovdan mi slavimo Svetog knez Lazara i kosovske mučenike koji su znali da ne vredi čoveku da zadobije čitav svet ako duši svojoj naudi. Slaveći Vidovdan mi slavimo i sopstvene izbore. – kazala je primajući Vidovdansku nagradu LJiljana Habjanović Đurović.

Plakete Grada Kruševca dobili su kompanija “Cooper Tire”, Elektrodistribucija Kruševac, Aleksandra Milojević, najbolja učenica Ekonomsko-trgovinske škole, Dušan Matić iz Jasike, dugogodišnji dobrvoljni davalac krvi i Radoslav Jovanović, vlasnik rasadnika iz Velikog Šiljegovca.

Pohvale Grada Kruševca pripale su Udruženju ratnih vojnih invalida, Draganu Stojkoviću koji je dobrovoljno dao krv 150 puta i pionirskoj reprezentativki Srbije u karate Neveni Simić.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content