Kruševac se odužio glumačkim velikanima

U okviru manifestacije “Vidovdan 016”, na Trgu mladih u Kruševcu, otvorena je stalna izložba fotografija pod nazivom “Prozori sećanja”.

Na devet “prozora”, na zgradi Kruševačkog pozorišta, postavljene su fotografije velikog formata Dragoslava Vasiljevića Fige, Ljubinke Bobić, Borisava Mihailovića, Miodraga Petrovića Čkalje, Radmile Savićević, Taška Načića, Milana Puzića, Bate Paskaljevića i Vlastimira Đuze Stojiljkovića. Time je realizovana dugogodišnja ideja da se na jednom od kruševačkih trgova postave obeležja koja bi podsećala na slavne glumce rođene u ovom gradu.

Nadamo se da će ovaj trg dobiti ime Trg glumaca, kako bismo postavili obeležja i drugim glumcima poreklom iz Kruševca i okoline, i tako široj javnosti predstavili ljude koji su svojim talentom obeležili pozorišni život u regionu i na najlepši način reprezentovali Kruševac. – ističe Branislav Nedić, upravnik Kruševačkog pozorišta.

“Prizori sećanja” su samo jedna od niza manifestacija kojima će biti obeleženo 70 godina od osnivanja Kruševačkog pozorišta.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content