ВОЛОНТЕРСКА АКЦИЈА У ГЛОБОДЕРУ: Млади уредили спортско игралиште

0

У оквиру волонтерске акције “Уређивање школског дворишта у Глободеру” 30-ак младих волонтера обновило је линије и металне елементе спортских терена, постављене су мреже за одбојку, као и на головима и кошевима.

У склопу акције, организоване на иницијативу групе младих из Глободера, реконструисана је и клупа у школском дворишту.

Млади волонтери су уредили спортско игралиште у Глободеру ФОТО: Едукативни центар Крушевац

Реч је о једној у низу волонтерских акција које се организују у оквиру пројекта „Успостављање Локалних волонтерских сервиса у Крушевцу и Лозници“.

Пројекат спроводи Едукативни центар – Крушевац, уз подршку УНИЦЕФ-а у Србији, а партнер је град Лозница – Градска управа (Канцеларија за младе Лозница). Пројекат „Успостављање Локалних волонтерских сервиса у Крушевцу и Лозници“ има за циљ јачање капацитета локалних актера за покретање Локалних волонтерских сервиса, као и само покретање односно унапређење постојећих Локалних волонтерских сервиса у два града.

Дугорочни циљ пројекта и програма у Србији је да, до 2025. године, млади имају платформе за учешће у друштвеним процесима и повећане капацитете да ојачају свој глас и буду повезани, активно ангажовани, оснажени и проактивно учествују у својим заједницама и друштву.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

fourteen − eleven =

Skip to content