ЗА БОЉУ БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА: Пуштена у рад пасарела код Аутобуске станице

Пасарела код Аутобуске станице дата је на употребу грађанима а требало би да  знатно допринесе безбедности грађана и реши део саобраћајних проблема у прометном делу града.

Према речима председнице привременог органа Града Крушевца Јасмине Палуровић вредност радова на пасарели је близу 75 милиона динара, од чега је за радове са пратећом инфраструктуром издвојено око 70 милиона динара и 5 милиона динара за израду пројектно-техничке документације, услуге стручног надзора и услуге испитивања носивости конструкције. Средства су обезбеђена из градског буџета, али и уз помоћ донација крушевачких привредника.

Милош Јовић, директор ЈП за урбанизам и пројектовање Крушевац, каже да ће пасарела омогућити да овај део града буде безбеднији, како за пешаке, тако и за возаче.

Пасарела је широка око четири метра, покривена је ради заштите пешака од временских неприлика, а такође је и осветљена како би пружила сигуран прелаз. Опремљена је и силазним степеништем, као и лифтом за 13 особа, олакшавајући кретање путницима са пртљагом и инвалидним лицима.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content