ZAHTEV NOVINARSKIH UDRUŽENJA: “Utvrditi ko je u Brusu onemogućio gledanje emisije “Život priča””

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Srbije zahtevaju da nadležni sprovedu istragu i utvrde ko je građanima onemogućio da pogledaju emisiju “Život priča”.

Nezavisno udruženje novinara Srbije šokirano je sabotažom kojom je preksinoć  građanima Brusa i okoline onemogućeno da gledaju emisiju “Život priča” čija tema je bila seksualno uznemiravanje Marije Lukić od strane predsednika opštine Milutina Jeličića.

NUNS i UNS  ukazuje da sprečavanje emitovanja programa predstavlja krivično delo te da je Krivičnim zakonikom (član 149) za to delo predviđena kazna do godinu dana zatvora, odnosno do tri godine zatvora ukoliko je delo učinilo službeno lice u vršenju službe.

Prema informaciji Prve televizije, sinoć tokom emitovanja emisije “Život priča” Brus je ostao bez televizijskog signala. Prema nezvaničnim saznanjima Prve, predsednik opštine je prvo tražio od lokalnog kablovskog operatera da isključi signal Prve TV. Nakon odbijanja distributera da to učini, isključena je struja u Domu kulture gde se nalaze repetitori.

UNS-u u EPS-u u Brusu rečeno je da „nije tačna informacija da su oni isključili struju“.

Pretpostavljamo da je neko u zgradi Doma kulture isključio struju, a to nema veze sa EPS-om“, rečeno je UNS-u.

Kako je UNS-u rekla novinarka TV Prva i autorka emisije „Život priča“ Tatjana Vojtehovski „to je deo ponašanja lokalnog moćnika“.

Kabadahijsko ponašanje predsednika Opštine Brus govori da može i da isključi struju kako se ne bi gledala emisija i da mu niko ništa ne može. Ovo je pritisak na slobodu medija“, rekla je UNS-u Vojtehovski.

NUNS podseća da je suđenje Milutinu Jeličiću za seksualno uznemiravanje Marije Lukić počelo 7. februara skandaloznom odlukom sudije Osnovnog suda u Brusu Mladena Tipsarevića da novinarima ne dozvoli da prisustvuju glavnom pretresu čak ni kao građani.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content