ZAHTEV OPOZICIJE: Hitno smeniti direktora Gradske toplane!

Dve opozicione stranke, Levica Srbije i Narodna stranka, traže smenu direktora JKP Gradska toplana Dragana Azdejkovića.

“U prilogu je jedna zanimljiva retrospektiva rada gradske Toplane Kruševac u slikama, od 2014. godine do danas, 2019. godine, i mandata direktora Dragana Azdejkovića čiju ostavku zahtevamo istog momenta, kao i odgovornost svih aktera koji su doveli do ovakvog katastrofalnog stanja što se tiče rada gradske toplane i grejanja jedinica koje su priključene na gradsku toplanu u Kruševcu.

Levica Srbije postavlja pitanja Gradskoj upravi Kruševac i gradonačelnici Jasmini Palurović, zašto svesno uništavate gradsko preduzeće Toplana Kruševac i za kog investitora, starnog ili domaćeg, spremate teren i po kojoj ceni?

Poučeni iskustvom u radu gospodina Azdejkovića kroz njegovo bitisanje u svim vlastima proteklih 20 godina u gradu na raznim odgovornim funkcijama, pitanje je da li se kruševačka gradska Toplana sprema za prodaju i privatizaciju, sličnu privatizaciji Župe, Trajala i ostalih kruševačkih preduzeća u vreme gradonačelnikovanja Dragana Azdejkovića?

Ko će snositi odgovornost za ovakvo stanje u toku najvećih hladnoća u Kruševcu kada građani Kruševca moraju da se dogrevaju ako uopšte i imaju kako i sa čim? Ko će nadoknaditi štetu nanetu građanima koji su platili grejanje koje nemaju? Ko će im nadoknaditi zdravlje? Ko će nadoknaditi štetu koju ste svojom nesposobnošću napravili budžetu grada Kruševca?

Zašto računi nisu umanjeni i novac vraćen? Zašto građanima Kruševca koji se odvaže na reklamaciju i prigovore vaši dispečari odgovaraju “biće bolje na proleće”? Kakav je to bezobrazluk da svakoga dana obmanjujete javnost i građane identičnim pričama o kvarovima već skoro deceniju? Gde je novac koji je država donirala preduzeću? Gde je novac građana koji redovno plaćaju grejanje i van i u toku grejne sezone? Zašto su u Kruševcu hladni radijatori, hoćemo istinu?!

Levica Srbije poziva građane da svoje nazadovoljstvo jasno i glasno iskažu što reklamacijama i traženjem umanjenog računa za grejanje, tako i pravno tužbama ali i na ulici gde ćemo zahtevati ostavku direktora toplane Dragana Azdejkovića, kao i odgovornost za štetu koju godinama nanosi ovom preduzeću koje je naše, odnosno, vlasništvo građana Kruševca.

Levica Srbije poziva direktora Toplane, Dragana Azdejkovića da momentalno podnese ostavku na funkciju koju obavlja zbog nesposobnosti, urušavanja pomenutog preduzeća i prevare građana Kruševca, a da Gradska uprava Kruševac po hitnom postupku reši problem grejanja u Kruševcu i kazni odgovorne za ovaj sramni višegodišnji javašluk! Takođe, napominjemo da nikakva prodaja gradskih preduzeća više ne dolazi u obzir i da će sve privatizacije u gradu u proteklih 19 godina biti revidirane onog trenutka kad Levica Srbije preuzme vlast u Gradu”, navodi se u saopštenju Levice Srbije.

“Kruševljani se ove zime nisu ogrejali u svojim stanovima. Loše grejanje, mlaki i hladni radijatori, prekidi grejanja zbog čestog remontovanja i kvarova su redovna slika rada Gradske toplane u Kruševcu. Ukoliko se ovakva situacija nastavi i sledeće nedelje Gradski odbor Narodne stranke u Kruševcu sačiniće pravne timove koji će prikupljati pritužbe naših sugrađana i pružati pravne savete oštećenim građanima. Neka ovo bude svojevrsna opomena rukovodstvu Grada Kruševca i JP “Toplana”, kako bi se izbegla masovna utuženja oštećenih potrošača centralnog grejanja.

Ujedno, pozvaćemo građane Kruševca na protest ispred gradske uprave kako bi čelnici Grada Kruševca videli da se građani ne šale i da ne želimo da se od naših para iz budžeta plaća odšteta zbog propusta koje vrši aktuelna vlast.

Gospodo iz gradske vlasti, ako imate sredstva za desetine autobusa i dnevnice vaših kolega iz SNS koji idu u Beograd da prisustvuju “dodeli ordena”, onda imate i novca da rešite problem grejanja u Kruševcu.

Nama je svejedno, jer temperatura u našim stanovima je ista kao i ispred Gradske uprave Kruševac”, kaže se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content