ЗАПОЧЕТА ИЗГРАДЊА НОВОГ ВРТИЋА У АЛЕКСАНДРОВЦУ: Нових 180 места за малишане

Министарка просвете проф. др Славице Ђукић Дејановић и председник привременог органа управљања општине Александровац Мирко Михајловић свечано су положили камен темељац за изградњу новог вртића капацитета од 180 места за малишане.

Изградњом новог објеката створићемо услове за пријем нових малишана са територије општине Александровац у систем предшколског васпитања и образовања чиме ћемо дати подршку локалној самоуправи, родитељима и деци. Повећање обухвата деце, као и унапређење квалитета система предшколског васпитања и образовања, представља један од стратешких циљева Министарства. Верујемо да је улагање у најмлађе и њихово образовање од велике важности за њихову будућност, али и друштво уопште“, изјавила је министаркa просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић.

Др Славица Ђукић Дејановић и др Мирко Михајловић положили су камен темељац за нови вртић у Александровцу ФОТО: Министарство просвете

 Нови објекат простираће се на 1500м2, а у његову изградњу биће уложено више од 179 милиона динара из Пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ који реализује Министарство у сарадњи са Светском банком.

Изградња новог вртића у Александровцу део је пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“. Овај Пројекат  Министарствo просветеспроводи у сарадњи са Светском банком и уз подршку локалних самоуправа. Основни циљ је повећање свеобухвата деце кроз изградњу нових и доградњу постојећих вртића. Овим пројектом биће обухваћена 23 објекта у 22 локалне самоуправе која ће обезбедити укупно 11.000 нових места за децу. У оквиру пројекта посебна пажња посвећује се квалитету система предшколског васпитања и образовања кроз унапређење знања и вештина стручних кадрова. Битан аспект програма је и инклузија деце од најранијег узраста посебно оних из социјално осетљивих група.Укупна вредност пројекта је 47 милиона евра.

ФОТОГРАФИЈА: Министарство просвете

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content