Zlato za Sergeja Lukića u Sloveniji

Sergej Lukić, član Badminton kluba “Zmajevi”, osvojio je zlatnu medalju na turniru u slovenačkom gradiću Mirna.

U konkurenciji igrača do 15 godina Lukić je u finalu savladao Čeha Mareka Aubusa s 2:1. Pre okršaja za najsjajnije odličje Lukić, koji je pre dve nedelje u Opatiji stigao do bronze u ovoj kategoriji, vezao je pet pobeda.

Isti uspeh u dve godine mlađem uzrastu postigao je Mihajlo Tomić. Vicešampion iz Opatije u finalu turnira u Mokronogu deklasirao je Mađara Benjamina Kisa sa 2:0, posle svega 23 minuta igre. Poput Lukića, na putu ka finalu u velikom stilu, preskočio je pet prepreka.

Bez odličja na 21. TEM Youth International 2015 ostala je Marija Sudimac u singlu igračica uzrasta do 15 godina. Ona je u četvrtfinalu, posle velike borbe u tri seta, izgubila od Mađarice Vivijen Šandorhazi.

Juniorska badminton reprezentacija Srbije FOTO: Badminton savez Srbije
Juniorska badminton reprezentacija Srbije FOTO: Badminton savez Srbije

U konkurenciji muških dublova do 15 godina Lukić i Janko Lazarević izgubili su od Hrvata Luke Bana i Josipa Meglića, koji su kasnije osvojili bronzu. U istoj uzrasnoj kategoriji Marija Sudimac je, u paru sa Hrvaticom Irom Misin, izgubila u borbi za četvrtfinale ženskog dubla od Austrijanki Anea Hagšpel i Lene Kremel.

Lukić je u veoma jakoj konkurenciji pokazao da može da se nosi protiv fizički jačih i starijih takmičara. Sudimac je posle velike borbe i nadahnute igre poklekla u četvrtfinalu izgubivši od prvog nosioca turnira. Lukić i Lazarević su u muškom dublu dali svoj maksimum, što ipak nije bilo dovoljno da se preskoče prvi nosioci turnira. Odlično je i to što su Sergej i Marija nastavili sa osvajanjem važnih bodova koji će im omogućiti veće šanse za bolji plasman na Evropskom prvenstvu za igrače do 15 godina dogodine“, kazao je pomoćni trener badminton reprezentacija Srbije Dragan Antić.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content