“1 od 5 MILIONA” U KRUŠEVCU”: “Ko ne bojkotuje izbore nije opozcija!”

U Kruševcu su večeras održani protesti građana “1 od 5 miliona”.

Skupu koji je počeo na Trgu mladih po izuzetno lošem vremenu prisustvovalo je oko 200 građana.

Često me pitaju “Zar te nije strah? Zašto sve ovo radim?” Nije me strah. Ne želim da trpim nasilje već da živim u slobodnom demokratskom društvu.Ćutanje je znak odobravanja. Kruševac više ne mora da ćuti. Vreme je za buđenje i nećemo ćutati. Nećemo odustati od protesta”, kazao je prvi govornik Boban Jovanović, nastavnik informatike u OŠ “Vuk Karadžić” i nastavio:

Skup “1 od 5 miliona” u Kruševcu okupio je oko 200 građana FOTO: CINK – S. Milenković

Mi građani imamo šansu i nadu protiv ovog bahatog diktatora. Protest jer su nam oduzeli pravo na normalan život, jer svakodnevno vređaju žene kao što su vređali Natašu Jeremić, Aleksandru Jerkov a Mariniki Tepić pretili. Hoćemo da kažemo “Stop nasilju”. Režim se ne plaši ni Đilasa, ni Jeremića, ni Borka ni Boška. Plaši se nas građana. Očekujem da će na sledećm skupu, sledećeg skupa biti još više ljudi da pokažu svoje nezadovoljstvo“.

Nakon Jovanovića govorila je i Dušanka Milosavljević, profesor srpskog jezika i književnosti.

Svi smo mi ovde Srbija. Ovo je najpametnije što smo večeras morali da uradimo. U gradu gde je spomenik Kosovskim junacima čovek ne može da odoli srcu a da ne krene u boj, u boj za slobodu.Mi smo građani koji viču, upozoravaju da ne rade radijatori, da nešto opasno nije dobro u ovom društvu”.

Protestna šetnja “1 od 5 miliona” FOTO: CINK – S. Milenković

Kao građani imamo pravo da upozoravamo i menjamo. Strašno sam ponosna na ove srpske proteste. Ovo ćemo da brendiramo. Kao što smo svetu dali Teslu, Pupina, kolo i Belog anđela mi ćemo dati i mirne proteste. Mi moramo da imamo odgovornosti i za sebe i za njih, članove vladajuće stranke. I njima nije dobro. I oni ne znaju šta će sa svojim kupljenim diplomama, šta će sa bednim platama, i oni nisu dobili posao zbog kojeg su ušli u partiju. I oni će doći na proleće. Čekamo ih. Dobrodošli su”, naglasila je Milosavljević.

Ne možemo više da trpimo ovu neman laži i prevare. Oni su nas na s prekrečili. Prekrečili su istinu, diplome koje su posle falsifikovali, istinu na medijima prefarbali u Pink. Prekrečili su nadu mladih generacija. E to nećemo da dozvolimo. Nisu nam potrebni diplomirani večni političari koji će godinama da vladaju. Ključna reč je “Bojkot”. Ko izađe na izbore taj nije prava opozicija. Građani su za udruženja , da se organizuju, da se izabere Vlada narodnog spasa pa onda na izbore. Srbija ne sme da propusti ovu šansu”, zaključila je Dušanka Milosavljević.

Poznati kruševački muzičar Zlatko Petković pročitao je i zahteve okupljenih građana koji su, pored ostalog, zatražili ostavku gradonačelnice Jasmine Palurović zbog lošeg funkcionisanja javnih preduzeća.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content