“1 OD 5 MILIONA” U TRSTENIKU: “Građani Srbije ne žele da žive u državi u kojoj je ministar vojske dezerter!”

Šesti po redu protest „1 od 5 miliona“ održan je sinoć u Trsteniku uz zvuke pištaljki i parole „Stop diktaturi“, „Abdiciraj“ i „Sviramo za kraj“.

Trstenik je drugi po redu grad u kome su učesnici protesta potpisivali „Sporazum sa narodom“, dokument koji su pripremile opozicione partije i organizacije na poziv građana.

Pre protestne šetnje Trsteničanima su se obratili dramaturg Siniša Kovačevići istoričar Čedomir Antić.

Antić je poručio da su šetnje gradovima Srbije borba za povratak istine i demokratije.

Mi nismo ovde da oborimo vlast, već da vratimo istinu! Imamo posla sa čovekom koji nam je ukrao istinu, a sad hoće i demokratiju.“, rekao je Antić podsećajući na neispunjena obećanja Aleksandra Vučića i statistiku po kojoj su od 40 njegovih izjava samo 4 istinite i ukazao na posledice vladavine ovog režima na Trstenik.

Ugasili su Prvu petoletku sa 17.000 školovanih i uspešnih ljudi i zamenili ih za 700 motača kablova. Zamenili su firmu sa resursima za firmu u kojoj 500 evra platite radno mesto da biste dobili 200 evra platu“, rekao je Antić.

Siniša Kovačević je pozvao prisutne da potpišu Sporazum sa narodom.

Nema potrebe da vas krišom slikaju. Potpišite se imenom i prezimenom neka svi znaju ko se borio za slobodu i ko je odlučio da strahu kaže ne!“ Građani Srbije ne žele da žive u zemlji u kojoj je ministar vojske dezerter, ministar kulture nepoznat čak i najužoj familiji, u kojoj je premijer fikus, a bivši predsednik ne želi da napusti rezidenciju, u kojoj su pokupovali diplome, ali ne i znanje“, kazao je Kovačević.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content