Demokratska stranka Srbije pita: “Kome su stvarno platili kruševački radnici?”

0

Demokratska stranka Srbije u Kruševcu zahteva od gradonačelnika Nestorovića da obelodani ugovor sa preduzećem koje je zastupalo Cecu Ražnatović za održavanje njenog koncerta u Kruševcu.

“Zahtevamo da Gradonačelnik pruži dokaz o uplati svih 36.000 evra na račun tog preduzeća, kako bi građanima otklonio već izražene sumnje da je deo novca završio ”na crno”. Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović je povodom Novogodišnjeg koncerta Cece Ražnatović u Kruševcu, izjavio da  je obaveza grada da obezbedi 30.000 evra plus PDV, da će tu obavezu platiti sponzori, da će sve biti pokriveno ugovorima i da ga ne interesuje ko će platiti razliku do stvarne cene koncerta za koga se tvrdilo da košta 80.000 evra”, navodi se u saopštenju DSS.

Iz ove stranke podsećaju da je, na početku koncerta, objašnjavajući zašto nije u Beogradu, Ceca  izjavila: ‘’U Kruševcu sam na nagovor mojih velikih prijatelja Aleksandra Vučića i Bate Gašića.’’

“Gradonačelnik Niša Zoran Perišić, pre Cecinog koncerta u Nišu za Srpsku Novu Godinu, izjavio je da koncert organizuje i plaća republika, ali je samo dva dana nakon koncerta obelodanio ugovor iz koga se vidi da je Grad Niš koncert platio jedan dinar! Na početku koncerta Ceca je izjavila da Nišlijama poklanja koncert i da neće koštati ni dinar. Građanima Niša i Kruševca, koji će za neki mesec glasati na lokalnim izborima, sasvim je jasno da od ovih izliva ljubavi ’’Srpske majke’’ prema njima nema ni malo istine već se radi o pokušaju vlasti da se oni i na ovaj način privole da glasaju za Srpsku naprednu stranku. To, što je Ceca za Novu Godinu bila u Kruševcu, a ne u Beogradu, je samo zato što lokalni izbori u Beogradu ne moraju biti održani ove godine, jer je vlast u prestonici izabrana na vanrednim izborima 16. marta 2014. godine. Dakle, Ceca će u Beogradu pevati tek 2018. godine”, tvrde u Demokratskoj stranci Srbije.

“Očigledno, rukovodstvo Srpske napredne stranke je  pravilno procenilo da u oba potpuno devastirana grada nema nikakve rezultatre, pa samim tim nema i nikakvu podršku građana. Zato je angažovalo ’’tešku artiljeriju’’- Cecu.

Građani Kruševca i Rasinskog okruga su to ’’kukavičje jaje’’ očigledno prepoznali, pa je Cecinom koncertu prisustvovalo njih desetak hiljada umesto najmanje 50.000 kako je vlast najavljivala. Građani Kruševca će na predstojećim lokalnim izborima na isti način prepoznati sve ’’impresivne rezultate’’ gradske vlasti, ali do tada imaju pravo da znaju zašto su oni i pored Cecinog velikog prijateljstva sa Aleksandrom Vučićem i Batom Gašićem morali da plate 36.000 evra, a Nišlije nisu? Građani takođe moraju da znaju ime dobročinitelja koji je platio razliku od 50.000 evra. I da li mu Kruševljani zbog toga nešto duguju? Ako da, šta i koliko, ako ne, da znaju kome bi trebalo da se zahvale.

I na kraju, da li su kruševački radnici uopšte platili Ceci? Ako jesu, a to Gradonačelnik mora dokazati, onda Ceca u Nišu ima veće prijatelje od Aleksandra Vučića i Bate Gašića. Ako nisu, pare sponzora će se već nekako potrošiti. Ide kampanja”, navodi u svom saopštenju Gradski odbor Demokratske stranke Srbije u Kruševcu.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content