Đakonije za poslanike za samo 210 dinara!

Narodni poslanici će i naredne godine u skupštinskom restoranu moći da uživaju u ekskluživnim obrocima za koje će plaćati samo 210 dinara, piše “Blic”!

Bademovo mleko, gorgonzola, mocarela, pekorino… Nije reč o ponudi neke ekskluzivne prodavnice, već o javnoj nabavci koju je raspisala Uprava za zajedničke poslove republičkih organa, za potrebe Narodne skupštine i drugih državnih organa.

Tako će poslanici, ministri i svi ostali u administraciji u narednih godinu dana, pošto se nabavka odnosi na taj periodi, na raspolaganju imati najrazličitije vrste finih sireva, mleka od orašastih plodova, običnih i kiselih mleka, kajmaka, i ostalih mlečnih proizvoda.

Ovo je spisak sireva koje će jesti predstavnici naroda u 2019. godini

Sva je prilika da će moći od svega toga da se kvalitetno “najedu i napiju”, pošto se nabavlja više od 25.000 litara mleka, od običnog, preko sojinog do bademovog, 350 kilograma dimljenog kačkavalja, italijanski sirevi što kravlji, što kozji, parmezan…

Javna nabavka raspisana je 2. oktobra, a rok za podnošenje ponuda je 2. novembar ove godine, nakon čega će se znati ko će snabdevati republičke organe ovim običnim, ali i nesvakidašnjim đakonijama, navodi se u tekstu “Blica”.

Odavno je poznato da je restoran u Skupštini Srbije mesto gde se može pojesti kvalitetan obrok za malo novca. Na raspolaganju poslanicima su supe, variva, riba, roštilj i razna gotova jela, a od skoro i jedan prefinjeni novitet – teletina u sosu od maline! Porciju novog jela poslanici će platiti svega 210 dinara.

Planirano je da se nabavi 360 kilograma dimljenog kačkavalja, 230 kilograma pekorina, 350 kilograma maskarponea, 800 kilograma iriškog sira… Takođe, nabavlja se i 120 kilograma kozjeg sira “Caprella”, kao i 260 kilograma biljnog kačkavalja.

Na menijima zaposlenih u državnij upravi biće i 1.050 kilograma kajmaka, 50 litara surutke, ukoliko je neko poželi, ali i paprire u pavlaci, i to 300 kilograma.

Sve ovo nabavlja se za poslanike, ministre i zaposlene u administraciji na adresama: Nemanjina 11, Nemanjina 22-26, Nemanjina 9, Kralja Milana 14, Kralja Milana 36, Trg Nikole Pašića 13, Tolstojeva 2, Andrićev venac 1, Birčaninova 6, Gračanička 8, Kneza Miloša 20, Kneza Miloša 24-26, Save Maškovića 3-5.

Izvor: www.blic.rs

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content