FORMIRANA LOKALNA VLAST: Jasmina Palurović ostaje gradonačelnica Kruševca

Jasmina Palurović, profesorka tehnike i informatike, ponovo je izabrana za gradonačelnicu Kruševca.

Palurovićeva je, kao kandidat SNS, ovu funkciju obavljala od decembra 2017. godine. Prethodno je vršila dužnost zamenice gradonačelnika i predsednice Skupštine grada Kruševca. Za nju je glasalo 65 od 69 odbornika koliko je prisustvovalo sednici.

Na izborima održanim 21. juna Palurovićeva je izabrana za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije a na konstitutivnoj sednici joj je verifikovan mandat.

Jasmina Palurović je deveti gradonačelnik Kruševca od uvođenja višestranačja.

Za zamenika gradonačelnika Kruševca izabran je Aleksandar Jovanović, 30-godišnji master politikolog iz Kruševca i kandidat Srpske napredne stranke.

Na predlog Jasmine Palurović izabrano je je i devetočlano Gradsko veće. Članovi veća su, pored ostalih, proslavljena rukometašica LJiljana Knežević, Miloš Nenezić, direktor “Trajal Korporacije”  i potpredsednik Unije poslodavaca Srbije, dečji pesnik Momir Dragičević kao i doskorašnji predsednik Skupštine grada Kruševca Živojin Miloradović.

Od devetoro članova veća šestoro je ovu dužnost obavljalo i u prethodne četiri godine. Šestoro većnika su članovi SNS a po jedan SPS, Jedinstvene Srbije i PUPS-a.

Na prvoj današnjoj sednici za predsednika Skupštine grada Kruševca izabran je diplomirani ekonomista Predrag Vukičević, dosadašnji direktor Regionalne privredne komore.

U novom sazivu Skupštine Grada Kruševca SNS će imati 53 odbornika podeljena u dve odborničke grupe, “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, sa 46 odbornika,  i “Aleksandar Vučić – za decu Kruševca” , sa šestoro odbornika među kojima je i dvoje odbornika Srpske narodne partije.

Odbornička grupa “Ivica Dačić – SPS – JS – Dragan Marković Palma” imaće sedmoro odbornika jer je Marina Radović napustila SPS i prešla u redove Srpske napredne stranke.

Odbornička grupa „Kraljevina Srbije za Lazarev Kruševac“ Pokreta obnove kraljevine Srbije i Monarhističkog fronta, imaće petoro odbornika dok je četvoro odbornika sa liste “Metla 2020” ostalo bez mogućnosti za formiranje odborničke grupe.

Minimalan broj odbornika za formiranje odborničke grupe je četvoro.

You might also like More from author

1 Comment

  1. Miloš says

    Horor loš gradinačelnik. Ali poslušnik , to se traži. Lično zaposlila svog intimusa. Sramota za grad, ali mnogo vece greške je ovaj grad istrpeo , pa će i tu morati.

Comments are closed.

Skip to content