DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE: “SNS prevario građane ali i svoje članove!”

0

Demokratska stranka Srbije oglasila se saopštenjem nakon prve sednice Skupštine Grada Kruševca.

Sumnje koje su tokom izbornog procesa građani Kruševca imali u pogledu izlaska na izbore, u našem gradu nekih novih političkih partija, obistinile su se već prvog dana zasedanja nove Skupštine Grada. Sada je već sasvim jasno kako su potpuno anonimni predstavnici tih stranaka, konkretno Srpske narodne partije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije, ekspresno (za dva-tri dana) sakupili dovoljno potpisa za predaju odborničkih lista i prešle izborni cenzus.

Više nego dovoljan dokaz da su rezultati izbora dobijeni političkim inžinjeringom mnogo pre njihovih raspisivanja predstavljalo je formiranje odborničkih grupa novog saziva Skupšine. Tako će pored koalicije SPS-Jedinstvena Srbija, koja je sa sedam odbornika formirala odborničku grupu, Srpska napredna stranka imati dve odborničke grupe: ”Aleksandar Vučić- za našu decu” i ”Aleksandar Vučić-za decu Kruševca”. Ovu drugu čine, verovali ili ne, odbornici Srpske narodne partije (SNP), odbornici: Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića, Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića, Socijaldemokratske partije Rasima Ljajića. Pored te dve, odborničku grupu sa pet odbornika, koliko je po Poslovniku neophodno, formirao je i Pokret za obnovu Kraljevine Srbije koji je na izborima osvojio četiri odbornička mandata. Dakle, sa jednim pozajmljenim odbornikom, a možemo se lako dosetiti ko ima višak mandata.

Da su ”namirene” još neke stranke svedoči i sastav novog Gradskog veća u kome se, nenadano, pored dosadašnjih članova i predstavnika koalicije SPS-JS našao i jedan penzioner rođen 1942. godine.

Građani Kruševca, a posebno članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke, sigurno se pitaju otkuda predstavnici nekih stranaka u gradskoj vlasti kada one nisu učestvovale na izborima u našem gradu? Jednostavno, oni su bili na odborničkoj listi Srpske napredne stranke koju su oni potpisivali i za koju su glasali. Mnogi od njih, sigurni smo, nikada ne bi glasali za njih ali su im političkom prevarom dali svoj glas.

Demokratska stranka Srbije u Kruševcu koja je na izborima učestvovala kao jedina članica ”Metle” u našem gradu, bila je svesna izbornih uslova i mogućih manipulacija vlasti, ali je na njima ipak učestvovala, jer je smatrala da građani koji takvu politiku ne odobravaju imaju pravo da znaju šta i kako radi gradska vlast. Ovakvi potezi, sada već vladajuće koalicije, taj stav čine sasvim ispravnim.

Demokratska stranka Srbije, kao jedina opoziciona stranka u Skupštini grada Kruševca, a u skladu sa svojim predizbornim obećanjem, i nadalje će pažljivo analizirati rad vladajuće koalicije i obaveštavati građane o svemu onome što što se događa van očiju javnosti”, navodi se u saopštenju Demokratske stranke Srbije.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content